Nadal promijenio priču: Trofeji dokazuju da je najbolji Đoković

D.D.
Nadal promijenio priču: Trofeji dokazuju da je najbolji Đoković

MADRID – Rafael Nadal je u intervju za španski As pojasnio svoju izjavu oko  Novaka Đokovića, pa je novim odgovorom riješio sve dilene oko toga ko je najbolji teniser svih vremena.

Od januara Španac nije odigrao nijedan meč, vjerovatno neće ni do kraja 2023 a u razgovoru je spomenuo svoje veliko rivalstvo sa srpskim teniserom.

-Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja. Onda, kao i uvijek, svako može da kreira priču kako želi, da podsjeti na veliki broj mojih povreda. Nesreća za mene je što mi je tijelo (bilo) u takvom stanju, ali i to je dio sporta“, poručio je Nadal.

Utisak je da je odnos između Rafe i Novaka bili daleko bolji nego na relacije Đokovića i Rodžera Federera, pa otud Španac priznaje Beograđaninu da mu nema ravnog.

-Čestitam Đokoviću na svemu što postiže i to mi ne izaziva nikakvu frustraciju. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slemova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije. Šta jeste – jeste, šta nije – nije. Ovo kažem zadovoljan svime što sam uradio, ispričao je Španac.

Jedini konkurent Đokoviću na ATP turu u ovom trenutku je Karlos Alkaraz, koji je spriječio Đoklovića da osvojio kalendarski slem (četiri najveća turnira u godini tako što je savladao Novaka na Vimbldonu).

-Karlos je donedavno bio broj jedan. Iako je veoma mlad, trenutno je jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj oskećaj je da kad on igra u 90 odasto slučajeva ishod meča zavisi od njega. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi“, dodao je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana