Nadal nastupa u Baštadu, prvi protivnik mu je sin teniske legende

Mondo.ba
Nadal nastupa u Baštadu, prvi protivnik mu je sin teniske legende

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću godine ne smetaju, pa će tako uskoro da zaigra finale Vimbldona sa Karlosom Alkarazom iako je nedavno napunio 37 godina. Sa druge strane godinu dana stariji Rafael Nadal je daleko od takvih uspjeha.

Zaigrao je Nadal na Rolan Garosu gdje je izgubio od Aleksa Zvereva u prvom kolu, a prije toga je u Rimu dobio jedan meč pa izgubio od Huberta Hurkača. 

Sada se prijavio za turnir u švedskom Baštadu i dobio rivale, a prvi će mu biti "tatin sin". Leo Borg, domaći takmičar i sin legendarnog Bjerna Borga će mu biti rival u prvom kolu. Borg ima 21 godinu i prošle sezone je uspio konačno da napravi prvu pobjedu u ATP karijeri. Dobio je Elijasa Imera 7:6, 6:3 i prošao u drugo kolo, ali od tada nije imao mnogo uspjeha. Ove sezone je igrao čelendžere na kojima je rijetko išao van prvog kola i pobjeđivao je igrače koji su jedva rangirani. Najveći skalp mu je Amerikanac Kirhejmer koji je 498. na svijetu. 

Sada će se sastati sa Nadalom, a ako ga Nadal savlada igraće sa Kameronom Norijem koji je peti nosilac turnira. Nakon toga mogući rivali su Navone ili Nagal, pa zatim Kasper Rud ili Rus Pavel Kotov, a prvi nosilac turnira i mogući protivnik u finalu Baštada je Andrej Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana