Nadal brani Sinera

Tanjug
Nadal brani Sinera

NjUJORK - Španac Rafael Nadal izjavio je da je uvjeren da najbolji teniser svijeta Italijan Janik Siner nije ništa uradio da bi se namjerno dopingovao, prenosi I-Es-Pi-En (ESPN).

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je 20. avgusta da je Siner dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol u martu ove godine tokom Mastersa u Indijan Velsu. ITIA je navela da Siner neće biti suspendovan pošto je nezavisna komisija utvrdila da u ovom incidentu nema krivice ili nemara italijanskog tenisera.

"Poznajem Janika i uvjeren sam da nije ništa uradio da bi se namjerno dopingovao. Takođe ne vjerujem da pravda treba da nam se dopada samo kada se stvari dogode onako kako mi mislimo da treba. Pravda je pravda, a ja vjerujem u pravdu", rekao je Nadal u španskom televizijskom šou "El Hormiguero".

Španski teniser je dodao da vjeruje u nadležne institucije koje donose odluke.

"Mislim da ih donose na osnovu onoga što smatraju ispravnim. Ne mislim da su Sinera proglasili nevinim samo zato što je svjetski broj 1. Mišljenje svakoga je za poštovanje, a ovo je moje", rekao je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana