Molčan: Malo je nedostajalo da izgubim, Vajda me preporodio

D.D.
Foto: Velibor Tripić

 BANjALUKA - Aleks Molčan je prvi polufinalista turnira Srpska open.

On je nakon tri izuzetno iscrpljujuća  seta eliminisao Lasla Đerea.

U jednom momentu teniser iz Srbije je imao prednost od 5:4 i servirao je za meč i činilo se da je bio blizu pobjede.

- Bio sam blizu da izgubim ovaj meč. Rival je imao 5:4, imao je 30 :0 ali nisam želio da izgubim lagano. Borio sam se do kraja i izašlo je jako dobro jer sam ostvario plasman u polufinale-istakao je Molčan.

Slovak je priznao da mu je sve krenulo bolje u karijeri nakon nastupa u Beogradu.
-Turnir u Beoradu i uspjeh nn njemu promijenio je moju karijeru. Počeo sam da vjerujem u sebe, da igram brže i ostvario sam velike promjene nabolje. Igrao sam Čelendžere a nakon toga sam vidio da mogu više i bolje. Bio sam 180. na rang listi i da uđem u top 100- poručio je Slovak.
Zatim je govorio o saradnji sa Marijanom Vajdom.
- Marijan je femnomenalna osoba, ljubazna i profesionalna, divim mu se kao osobi i treneru. Pričamo o svemu, o običnim životnim stvarima i njegovi pogledi su odlični, vjerujem mu maksimalno. Mi smo tim . Od starta saradnje ne znam šta sam specifično popravio najbolje, mislim da sam bolji svakako. Uživam u saradnji sa njim i nadam se dobrim rezultatima- rekao je Molčan.
Slovak je pohvalio organizaciju turnira i istakao da je očito da bolje rezultate pravi kad je bliže kući.
- Turnir je savršeno organizovan,  hrana je odlična , kao i ljudi. Sviđa mi se turnir, posebno jer pobjeđujem na njemu što je odlično. Zahvalan sam organizatoru na svemu. Ne vjerujem u rituale, nema ništa specifično, samo zagrijavanje i  fokusiram se na meč.


 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana