Mladost stvara šampione

Milan Zubović
Mladost stvara šampione

BANjALUKA - Potvrda dobrog rada u teniskom klubu Mladost viđena je na prvenstvu BiH u kategoriji do 16 godina gdje je čak šest članova banjalučkog tima igralo u četvrtfinalu, trojica u polufinalu, dok je pobjednički pehar stigao u klub.

Njega je osvojio Nemanja Todorić koji u finalu bio bolji od Amira Škrijelja rezultatom 6:3, 7:5. Da bi dominacija bila potpuna, potrudili su se Ian Boloban i Novak Jaćimović koji su podijelili treće i četvrto mjesto. U polufinalu Todorić je bio bolji od Bolobana (6:4, 6:3) , a Škrijelj od Jaćimovića (6:4, 6:4). Momci su zadovoljni ostvarenim i najavljuju da će u narednom periodu jurišati na još bolje rezultate.

- Srećan sam i zadovoljan što sam postao šampion BiH. Odigrao sam četiri meča na prvenstvu i najteži je bio u finalu protiv dječaka iz Sarajeva dok sam u polufinalu bio bolji od druga iz kluba Iana Bolobana. Finale sam dobio sa 6:3, 7:5, a sa istim protivnikom susreo sam se i ranije na terenu tako da znam kako igra. Titula je uvijek dobrodošla i veliki je podstrek za dalji rad. Sada me čekaju ITF turniri koji će biti veliki - rekao je mladi Todorić za “Glas Srpske” koji nije izgubio nijedan set.

Njegovog kolegu Novaka Jaćimovića prehlada je omela da izbori finale.

- Generalno sam zadovoljan urađenim. Odigrao sam koliko sam mogao i dao sve od sebe. Turnir je bio sasvim dobar i bio sam slobodan u prvom kolu, u drugom sam pobijedio Edina Isalmagića iz Sarajeva. U četvrtfinalu sam igrao protiv druga iz kluba Stefana Mirjanića i prošao sam dalje iako sam imao povredu. Sutradan sam igrao polufinale protiv Amira Škrelja i nisam mogao da pobijedim jer sam bio prehlađen. Možda sam mogao da pružim i malo jači otpor, ali šta je tu je. Čestitam drugarima na dobrim rezultatima posebno Nemanji na tituli - istakao je Jaćimović.

Nikolaj Dušanić stao je u četvrtfinalu.

- Zaustavljen sam u četvrtfinalu dok sam u prvom kolu bio slobodan jer sam bio slobodan. U drugom kolu savladao sam dječaka iz Tuzle Rijada Brkovića dok sam u četvrtfinalu bio zaustavljen do Nemanje Todorića koji je na kraju i osvojio turnir. Meč je bio dobar igrali smo pod lošim uslovima jer je duvao jak vjetar. Sada se okrećem ITF turnirima - naveo je Dušanić.

Njegov kolega Jakov Petrović takođe je stao u istoj rundi.

- Takođe sam zaustavljen u četvrtfinalu. Prvi meč sam igrao protiv Alena Brzine i nisam se nešto pokazao s obzirom da sam igrao u tri seta. Trebalo je da bude lagan meč, ali bilo je vjetra mada to ne smije da bude izgovor. Drugi meč bio je u četvrtfinalu i izgubio sam od Bolobana. Nisam baš najzadovoljniji, ali biće još turnira. U klubu igramo sparing treninge jedan protiv drugog što nam mnogo znači jer brže napredujemo - poručio je Petrović.

Sladojević

Direktor TK Mladost Staniša Sladojević ponosan je na posljednje, ali i sve ostale rezultate članova kluba.

- Naša ekipa nastupila je sa šest članova (Jakov Petrović, Nikolaj Dušanić, Novak Jaćimović, Nemanja Todorić, Ian Boloban, Stefan Mirjanić) i prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima jer je svih šest momaka igralo u četvrtfinalu, a trojica su nastupila u polufinalu. Ekipa je homogena, imamo jake treninge i nijedan grad ili klub nemaju ovakvu ekipu. Momci zajedno treniraju i jedan drugog podižu na viši nivo - rekao je Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana