Milinović: Očekujemo najjači Banjaluka open u istoriji

Darko Dragičević
Foto: Darko Dragičević

BANjALUKA – ATP Čelendžer Banjaluka open biće najkvalitetniji od postojanja a već sad su među prijavljenima tri igrača iz TOP 100, uz mogućnost da se još dva velika imena nađu u glavnom žrijevu, poručio je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Banjaluka open će biti održan od 7. do 13. avgusta, a ljubitelji tenisa imaće priliku da gledaju veoma kvalitetne mečeve.

- U ovom periodu Banjaluka će da bude najjači Čelendžer tako da će svi najbolji na šljaci željeti da igraju kod nas. Prvi nosilac biće Argentinac Sebastijan Baez, trenutno 64. na ATP listi. Tu je i naš dragi gost Albert Ramos Vinjolas koji je nekoliko puta igrao u Banjaluci. On je tokom karijere bio 17. igrač na svijetu . Treći nosilac je prošlogodišnji pobjednik Fabijan Marožan, koji je u trećem kolu Mastersa u Rimu pobijedio najboljeg na svijetu Karlosa Alkaraza. Igra sad u dobroj formi. Ono što me raduje je dolazak i jednog veterana Benoa Per,ima 34 godine i nekada je bio 18. na svijetu i zaista je harizmatičan teniser Od imena koja su nama interesantna, tu je Damir Džumhur, koji se vraća se u Banjaluku i biće među osam nosilaca– rekao je Draško Milinović.

Već je određeno i ko će dobiti specijalnu pozivnicu od domaćih tenisera.

-Šansu će dobiti četvorica najboljih tenisera Srpske. "Vajld kard" za glavni turnir dobio je Andrej Nedić. Ima samo 18 godina, u kratkom vremenu je skočio više od 500 mjesta na ATP listi, on je biser, skroman mladić, sjajan teniser. Za kvalifikacije pozivnice su dobili i Nemanja Malešević, Vladan Tadić, Radomir Tomić. To je u ovom momentu najbolje što Srpska ima- dodao je Milinović.

Organizator je u pregovorima sa još dva sjajna igrača.

-Za dvije pozivnice u kontaktu smo sa Italijanom Markom Čekinatom i Aleksom Molčanom. Obojica su trenutno u Top 100. Ukoliko i oni dođu, onda ćemo imati sigurnih pet igrača iz Top 100, što se, od kada je čelendžera, nikad nije desilo. jasan je Milinović.

Inače zbog smanjenja troškova mečevi će biti igrani na terenu Nacionalnog teniskog centra dok će u banjalučkoj Areni biti smješteni media i medicinski centR i neće se igrati mečevi na novoizgrađenim terenima. Ulaz na mečeve je slobodan, a pobjednik će da dobije 100 ATP bodova.

Kompleks koštao 37.5 miliona maraka

Predsjednik Teniskog saveza Milinović je otkrio da je ukupni trošak izgradnje kompleksa oko 37.5 miliona maraka. Od toga je na teren utrošeno 28. 3 miliona dok je ostatak potrošen na uređenje parka i kompleksa. Prenosi turnira su gledani u 132 zemlje. Ukupan broj gledalaca bio je 10.3 miliona.

-Od supervizora smo dobili najveće moguće ocjene. Uskoro će Legasi internešnal izaći sa svim podacima, a mi ćemo u oktobru dati konače cifre oko izgradnje- rekao je Milinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana