Majka čuvenog teniskog sudije redovan posjetilac Srpska opena: Ovo smo sanjali, još samo da se raziđu oblaci

Miloš Vasiljević
Foto: Miloš Vasiljević

BANjALUKA - Prosvjetni radnik u penziji Milja Đurđević od početka turnira Srpska open u Banjaluci uživa u teniskom kompleksu. U tenisu je, kaže skoro cijela njena porodica i ovaj sport redovno prate, a da će uživati u partijama najboljih tenisera koje se igraju u Banjaluci, kako kaže za "Glas Srpske", do sada nije mogla ni da zamisli.

Prema njenim riječima, Srpska open najveći je sportski događaj u Srpskoj svih vremena.

- Moji sinovi su u dugo u tenisu. Ognjen je trener, Ozren je poznati teniski sudija, a unuk ovdje skuplja loptice pa i ja pratim mečeve. Uživamo, samo još malo da se vrijeme proljepša - rekla je Đurđevićeva.

Dodaje da su ovo veliki dani za bijeli sport u Banjaluci, a vrhunac je dolazak Novaka Đokovića, prvog reketa svijeta.

- Valjda će se ovi oblaci rastjerati, pa da svi uživamo u igri. Svakog dana sam išla da vidim terene od početka radova i molila Boga da bude sve spremno za turnir. Ovo je velika stvar, za sve teniske porodice ali i sve prave ljubitelje sporta, ovo smo sanjali - kazala je Đurđevićeva.

Pozvala je sve da dovedu djecu u kompleks da osjete čari velikog događaja.

- Treba djeca da dođu ovdje da osjete atmosferu, nemamo često priliku da vidimo dio ovakve sportske elite - rekla je Đurđevićeva.

Inače, Ozren Đurđević je do 2019. sudio  na deset Grend slem turnira, više od 20 finalnih mečeva Masters turnira i više 100 finalnih mečeva na turnirima iz serija 250, 500, Internacional i Premijer. Menadžer je turnira ATR Challenger Srpska open.  Bio je sudija na teniskom turniru na Ljetnim oplimpijskim igrama u Tokiju.

Ognjen Đurđević je kao igrač bio prvak Srpske do 16 i do 18 godina, igrao Prvu ligu Srbije, a  kao trener trenira najbolje juniore u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana