Leotar proslavio plasman u Evropu

Darko Dragičević
Leotar proslavio plasman u Evropu

TREBINjE - “Još kao mali, sanjao sam ja” odjekivalo je trebinjskom dvoranom “Miloš Mrdić”, a rukometaši Leotara više ne sanjaju - ostvarili su istorijski uspjeh i izborili plasman u evropska takmičenja.

Pobjedom nad Maglajom 38:29 trebinjski rukometaši krunisali su sjajnu sezonu i osvajanjem trećeg mjesta ispunili cilj, a to je izlazak na međunarodnu scenu. Nakon više od 20 godina Trebinjci će tako biti u prilici da opet gledaju evropske mečeve u svom gradu, a za to su najzaslužniji rukometaši.

Trebinjska bajka počela je 18. jula okupljanjem ekipe koja je željela da napravi još jedan iskorak. Leotar je svake sezone napredovao i osjetili su da je ovo prilika da se izbori Evropa.

Na kraju se to ostvarilo. Uz uspone i padove tokom sezone Trebinjci su se zasluženo našli na poziciji koja im donosi plasman u evropska takmičenja pa će sad s nestrpljenjem čekati žrijeb za EHF Evropa kup.

- Ovo je plod dobrog rada od prvog treninga. Non-stop smo disali kao jedan od starta do posljednjeg zvižduka sudije. Ovo je ogroman uspjeh za Leotar, Trebinje, Hercegovinu, Republiku Srpsku. Velike zasluge pripadaju igračima, bivšem šefu stručnog štaba Darku Tavriću, upravi, sponzorima, navijačima, prijateljima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli. Veliko hvala svima, jer je ovo zajednički uspjeh - izjavio je trener Dragiša Koraćević.

Svi ističu ogromnu zaslugu igrača za veliki uspjeh. Jedan od najzaslužnijih bio je svakako Aleksandar Milojević koji je svojim igrama došao i do poziva za reprezentaciju.

- Ovo je sjajan uspjeh. Sve ovo je plod velikog rada, truda i odricanja u protekloj sezoni. Sve to smo krunisali najboljim plasmanom u prvenstvu BiH i izlaskom u Evropu. Sad nam preostaje samo da nastavimo ovim putem. Leotar nije rekao završnu riječ, ovo je početak našeg rasta i nadam se da ćemo i dalje nastaviti s napretkom i uspjesima - istakao je Milojević u izjavi za “Herceg Sport”.

Trebinjci su imali i sjajan tandem na golu. Veselin Savović ističe da je sezona bila puna uspona i padova.

- Bila je ovo zaista duga sezona. Počeli smo 18. jula sa startom priprema. Prošli smo zaista dosta toga, bilo je tu uspona o padova, ali srećom više smo imali uspjeha. Željeli smo da izborimo Evropu i u tome smo uspjeli tako da možemo biti prezadovoljni ostvarenim tokom ove sezone. Sad možemo zaista da slavimo - rekao je Savović.

Vladimir Stanković je svojim iskustvom donio dosta toga dobroga trebinjskom klubu i bio je dio slagalice koja je nedostajala da se napravi iskorak.

- Izborili smo plasman u Evropu što nam je bio cilj. Mnogo truda i zalaganja je uloženo u ovaj uspjeh. Bilo je i problema s povredom tokom sezone ali na kraju kad se sve pogleda zaslužili smo ovo. Dali smo svoj maksimum kako bismo ispunili ciljeve i zajednički dug, a sjajna atmosfera nas je dovela do cilja - poručio je Stanković.

Ostalo je još da se odigra Kup BiH. Poznato je da Premijer ligu napuštaju Bosna, Gradačac i Kakanj. Novi premijerligaši su Čelik, Mladost i Čapljina.

Premijer liga BiH, rezultati: Gračanica - Konjuh 34:26, Krivaja - Hercegovina 36:26, Vogošća - Goražde 32:27, Izviđač - Gradačac 38:17, Iskra - Sloga 27:35, Leotar - Maglaj 38:29, Bosna - Borac 25:25, Sloboda - Kakanj 55:22.

Plasman: Izvođač 49, Vogošća 43, Leotar 341, Sloboda 39, Gračanica 39, Sloga 36, Maglaj 35, Konjuh 33, Krivaja 33, Borac 32, Goražde 29, Hercegovina 26, Iskra 18, Bosna 12, Gradačac 12, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana