Senzacija na Mastersu u Sinsinatiju: Lajović bolji od Sinera za osminu finala

Tanjug
Senzacija na Mastersu u Sinsinatiju: Lajović bolji od Sinera za osminu finala

SINSINATI - Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Mastersa u Sinsinatiju, pošto je sinoć savladao Italijana Janika Sinera sa 2:0 (6:4, 7:6 (7:4)).

Trenutno 66. igrač svijeta uspio je da eliminiše šampiona Toronta i šestog na ATP listi, pa otuda ovaj trijumf još više dobija na značaju. Meč je trajao dva sata.

Prvi set je srpski teniser odigrao agresivnije od protivnika. Do brejka je stigao u sedmom gemu u kojem proviniku nije dozvolio da osvoji niti jedan poen. Do kraja seta je sigurno servirao za 1:0 u setovima.

Drugi set je Italijan bolje otvorio i Lajović je morao da se brani. U drugom gemu srpski teniser je spasio tri brejk lopte i tako preuzeo momentum igre.

Isto je učinio Siner u sedmom gemu ali set je otišao u tajbrejk. Lajović je pri kraju seta bio pribraniji i bolje je servirao, što mu je omogućilo pobedu.

Naredni protivnik Lajoviću će biti Amerikanac Tejlor Fric, koji je bio bolji od italijanskog tenisera Lorenca Sonega sa 6:4, 7:6 (7:1).

Lajović je izjavio da je znao da ga očekuje težak meč, ali da je uspio da skine pritisak i dođe do trijumfa.

- Znao sam da će biti teško, ima mnogo samopouzdanja, bilo je "gusto". Koristio sam dobro kik i ravne servise, uspeo sam da skinem time pritisak sa sebe. U taj brejku sam imao veliku želju, on je napravio neke greške -rekao je Lajović.

Dodao je da je promijenio mnoge stvari, da radi na mentalnom zdravlju sa terapeutom.

Srpski teniser je u glavni žrijeb ušao kroz kvalifikacije.

-Uvek je teško, pogotovo kada čovek ima preko 30 godina. Već smo gotove osobe i za promenu je potreban napor. Ali počelo je da funkcioniše - istakao je Lajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana