Lajović: Banjaluka zaslužuje ovakav turnir

D.D.
Lajović: Banjaluka zaslužuje ovakav turnir

BANjALUKA - Dušan Lajović osvojio je drugi ATP trofej u karijeri. Srpski teniser je imao veoma težak put do pehara. 

Savladao je tri zemljaka a među njima i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, a zatim i šestog igrača na listi Andreja Rubljova. On se prije svega zahvalio publici.

-Divno se osjećam ovdje , kao da sam lokalni. Imao sam maksimalnu podršku oni su mi izvukli posljednji atom snage na terenu. Zaista su bili sjajni. Bez njih bi imao puno manje šansi u finalu. Rijetke su šanse da imamo prednost domaće publike i maksimalno sam uživao u tome. Banjaluka mi je postala srećan grad. Uživao sam u hrani i to će se kasnije odraziti na moju kilažu. Banjaluka zaslužuje ovakav turnir. Jedan od najboljih ako ne i najbolji turnir iz serije 250 na kojem sam igrao -rekao je Lajović.

Na putu do oba trofeja, prvog u Umagu i sad u Banjaluci, Lajović je savladao Rubljova.

- Možda mi je i talija, iako smo prijatelji van terena . Jedan je morao da izgubi. I tada sam igrao na putu do titule. Drugačije je bilo tada nego sad izvanredan- dodao je Lajović.

On se zatim osvrnuo i na put do trofeja.

- Kad pogledate raspored nakon žrijeba teško da je moglo teže. Igrao sam puno sati i ne znam gdje sam pronašao energiju da završim treći set kad sam imao 5:2. On se vratio na 5:4. Ovo nije obični 250 posebno kad se pogleda lista učesnika. Osjećate takođe pritisak kad igrate sa prijateljima ali generalno sjajna nedjelja iza mene. Osjećam se umorno ali sam u prilično dobrom ritmu. Uživao sam na terenu tako da ću nastojati da se do Madrida oporavim fizički i psihički - istakao je osvajač Srpska opena.

U Banjaluci mu je društvo pravio pas Rio.

- Poveo sam psa i prijalo mi je da izađem u šetnju sa njim. U Banjaluci sam inače radio stvari koje ne radim tokom tura ali me to upustilo.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana