Kratka lista: Protiv ovih igrača Đoković ima negativan skor

GS
Kratka lista: Protiv ovih igrača Đoković ima negativan skor

Novak Đoković je statistički najbolji teniser svijeta i maltene protiv svih rivala ima pozitivan skor.

Ako gledamo drugu stranu, negativan učinak ima protiv tačno 11 tenisera – neki su bivši, dok su neki i dalje na Turu.

Jedan od onih iz druge kategorije je svakako Nik Kirjos, mada je i on, ako pogledamo fizičko, ali i psihičko stanje, daleko od povratka na teren, piše B92.

Australijanac je imao 2-0 protiv Novaka, ali ga je srpski as dobio u finalu Vimbldona, najvažnije od tri međusobna duela.

Na listi je i Marat Safin, bivši broj jedan, koji je Novaka pobijedio u dva međusobna duela, a tu je još jedan bivši najbolji na svijetu, Endi Rodik, koji ima 5-4 protiv srpskog tenisera.

Jirži Veseli, 292. na listi protiv Novaka je dva puta igrao i isto toliko puta slavio, 2016. i 2022, Fernando Gonsales ima 2-1, baš kao i Ivo Karlović.

Francuz Antoni Dupua nikada nije prošao treće kolo ni na jednom Grend slemu, ali je Đokovića pobijedio 2005. u njihovom jedinom duelu.

Identičan učinak protiv Novaka ima i Danijel Evans, baš kao i Denis van Šepingen, koji je u karijeri najviše dogurao do 72. mjesta na ATP listi.

Taro Danijel može da se pohvali trijumfom u Indijan Velsu 2018, dok je Filipo Volandri slavio u Umagu davne 2004. godine.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana