Kirkin slavio u Doboju

D.D.
Kirkin slavio u Doboju

DOBOJ - Turski teniser Ergi Kirkin, 394. igrač na svjetskoj ATP listi, pobjednik je 16.izdanja dobojskog međunarodnog teniskog turnira "ITF Doboj open 2023".

Kirkin je opravdao ulogu favorita kao prvi nosilac i u vrlo interesantnom i kvalitetnom finalnom meču, rezultatom 7:6(5), 7:5, savladao je Austrijanca Sebastiana Sorgera. Pobjednik turnira je pored novčane nagrade u iznosu pd 1.944 evra osvojio i 15 ATP bodova.

Pehar finalisti turnira uručio je asistent direktora turnira Mladen Radulović a pobjedniku turnira priznanje je uručio predsjednik Skupštine Teniskog kluba "Doboj" Miodrag Marković.

Na turniru je učestvovalo 48 igrača u kvalifikacionom dijelu turnira te 32 igrača u glavnom žrijebu a igrači su u Doboj stigli iz 18 evropskih zemalja te iz Japana, Argentine, Brazila, Kanade i Australije.

Dobojski ITF turnir se odrzava od 2007.godine i nalazi se u kalendaru takmičenja "ITF World Tennis Tour". Generalni pokrovitelj turnira ali i velika podrška u radu trofejnog dobojskog sportskog kolektiva je Grad Doboj na čelu sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem a zlatni sponzor turnira je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

Dobojski turnir se nalazi na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku a pored Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, najveći je sportski događaj u Gradu Doboju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana