Kecmanović jači od Drejpera, Srbija vodi 1:0

GS
Kecmanović jači od Drejpera, Srbija vodi 1:0

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela je u četvrtfinalu protiv Velike Britanije 1:0.

Prednost u Malagi donio je Miomir Kecmanović, koji je u dva seta bio bolji od Džeka Drejpera (7:6, 7:6).

Ukoliko Novak Đoković pobijedi u sljedećem meču, Srbija će se plasirati u polufinale.

Prvi set je odlično odigrao Kecmanović koji nije u dobroj formi ušao u ovaj meč, jer prije toga nije dobro igrao i često je gubio mečeve još u prvim kolima.

Sada kao da je ovo bio jedan novi teniser koji je od starta meča gradio to svoje samopouzdanje koje kulminiralo na kraju ovog seta koji je Kecmanovića dobio poslije taj brejka.

A počelo je bombastično od strane Džeka Drejpera sa kim Kecmanović se do sada samo jedanput sastajao i taj put je i izugubio. Inače ovo je bio duel tenisera koje samo pet pozicija dijeli na ATP listi.

Lagano su obojica tenisera osvajala svoje uvodne gemove, trebalo je Miomiru jedan gem kako bi se navikao na snažni servis Drejpera, i kako je vrijeme odmicalo tako je Kecmanović bio sve više stabilniji u dugim razmjenama koje je forsirao, takođe se trudio da većina lopti ide na Drejperov bekend koji mu nije jača strana.

I prvi plodovi te taktike su se vidjeli u osmom gemu kada Kecmanović nije iskoristio dvije brejk šanse pri rezultatu 4:3 za srpskog tenisera. Najbitnije je bilo u ovom setu da je Kecmanović u svojim gemovima nije popuštao, tako da Drejper tokom cijelog prvog seta nije imao nijednu brejk šansu.

To nisu bili jedine brejk šanse u prvom setu za Kecmanovića koji je na rezultatu 5:5 ponovo imao dvije prilike za brejk, ponovo mu to nije pošlo za rukom i uspio je Drejkper da se izvuče i iz te nezgodne situacije po njega.

Poslije ovog gema uslijedila su dva sigurna gema na servis obojice tenisera tako da je bilo jasno da ćemo epilog prvog seta dobiti poslije taj-brejka.

Njega je Kecmanović otvorio na sjajan način tako što je poveo sa 4:1, gdje su dosta pomogle greške Drejpera. Do kraja taj-brejka je Britanc osvojio samo jedan poena, i tako je srpski teniser rezultatom 7:2 dobio taj-brejk i prvi set.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana