"Katastrofa - bio bi to kraj za Đokovića": Hrvatski stručnjak osvrnuo se na eliminaciju Noleta

GS
"Katastrofa - bio bi to kraj za Đokovića": Hrvatski stručnjak osvrnuo se na eliminaciju Noleta

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić osvrnuo se na ranu eliminaciju Novaka Đokovića sa US Opena i govorio o okolnostima koje su do toga dovele.

Pilić smatra da je došlo do malog opuštanja poslije osvojenog zlata na Olimpijskim igrama.

"Čujte, Novak je 20 godina u samom vrhu i to mu niko ne može osporiti. On je i dalje vrhunski teniser, samo je pitanje koliko je spreman trenutno i šta on dalje želi. Povrijedio je koljeno na Rolan Garosu, operisao ga, igrao finale Vimbldona, to je čudo. A onda je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. To je njegov dijamant sa najviše karata. Zato ne čudi da je sebi dao malo oduška da bude sa porodicom, puno je bio pod stresom posljednjih mjeseci", počeo je Pilić razgovor za "Republiku".

Prema njegovom mišljenju, glavni cilj do kraja godine je da Novak izbori mjesto na Završnom mastersu. Novak je trenutno deveti u ATP trci.

"Čuva snagu za velike turnire, ali mora igrati 'male' da bi bio u ritmu. Ne možeš iz mirovanja odmah do šeste brzine. Trebaju mu ti turniri da bude u formi. Zato vjeruje da će sada da igra pametnije. Samo što u 2024. nije ostalo puno prostora za kalkulacije. On mora da odigra odlično Bersi (masters u Parizu) inače će mnogo izgubiti. Ne samo u Francuskoj, već će praktično tamo završiti sezonu ako ne izbori plasman na Završni masters. Bila bi katastrofa da ne ode u Torino. On bi već tada dočekao kraj sezone. Novak tamo brani 1.300 bodova. Zamislite da ostane i bez njih. Pitanje da li bi sa tako malo bodova mogao da se vrati opet u vrh. Mada, to je Novak, a takvi šampioni se ne otpisuju nikada", ističe Pilić koji je optimističan.

Još je dodao:

"Vjerujem da će Novak biti u osam. Dovoljno je pametan da odigra taktički i obezbijedi mjesto na Završnom mastersu. Samo da ga zdravlje posluži i da se fokusira kao recimo na Olimpijskim igrama", rekao je Pilić, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana