ITF turnir: Elit okupio juniorsku elitu

M.Z.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Teniski klub Elit iz Banjaluke po drugi put organizator je ITF turnira za juniore do 18 godina.

Direktor Elita i selektor Dejvis kup reprezentacije BiH Zoran Zrnić jako je zadovoljan odzivom mladih tenisera iz svih krajeva svijeta. 

- Po drugi put imamo čast i priliku da organizujemo turnir iz ITF kalendara za juniore do 18 godina. Obzirom na 118 učesnika iz 27 zemalja možemo da budemo jako zadovoljni odzivom. Po pitanju organizacije turnira, još smo na početku, ali imamo želju da turnir traje nekoliko godina. Broj učesnika daje nam za pravo da vjerujemo da smo prošle godine sve dobro organizovali te da su svi bili zadovoljni. Neki su se vratili dok su mnogi tu po prvi put. To nam daje opbavezu da budemo dobri domaćini da damo sve od sebe i da trajemo dugo godina po uzoru na banjalučki čelendžer koji je potvrda da se to može. Turnir ima višestruk značaj jer je jedini zimski međunarodni turnir u državi i jako je važno da teniseri iz cijelog svijeta dolaze u Banjaluku - naveo je Zrnić. 

Članica Elita Anastasija Ignjatić jedna je od favoritkinja na turniru. 

- Veliko mi je zadovoljstvo što moj klub organizuje ovaj turnir jer nema dosta zimskih juniorskih turnira u regionu. Meni je ovo prvi turnir ove godine i veliko mi je olakšanje što igram na domaćem terenu. Ove godine prelazim iz juniorkse u seniorsku konkurenciju tako da će mi ovo biti dobra priprema za ostatak sezone - izjavila je Ignjatićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana