Iga Švjontek poslije Madrida osvojila i turnir u Rimu

GS
Foto: Arhiva

Iga Švjontek je odigrala još jedan sjajan meč te je u finalu turnira u Rimu slavila protiv Ruskinje Arine Sabalenke sa 2:0 po setovima – 6:2, 6:3.

Bio je to duel trenutno dvije najbolje rangirane teniserke svijeta, koje su nedavno odmjerile snage i u finalu turnira u Madridu, kada je Iga isto slavila, tada u tri seta.

Ovoga puta, Švjontek je bila sjajna u prvom setu, već u trećem gemu oduzela je servis Ruskinji, potom je do kraja seta učinila to još jednom za ubjedljivih 6:2.

Mogla je Ruskinja već na startu drugog seta da načini brejk, ali je Iga tada imala spreman odgovor. Spasila je i dvije vezane brejk lopte, potom još tri. Imala je Sabalenka priliku i u četvrtom gemu, ponovo je vodila sa 40:15 na servis rivalke, ponovo je Iga spasila dvije vezane brejk prilike Ruskinje.

I kad već sve te prilike Sabalenka nije iskoristila, stigla je kazna. Iga je u sedmom gemu došla do prve brejk lopte i odmah je iskoristila. Zatim je i potvrdila brejk na svoj servis i povela sa 5:3.

I već u narednom gemu Švjontek je riješila da okonča posao. Stigla je do meč lopte, a iskoristila je drugu za pobjedu i trofej u Vječnom gradu – 6:3, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana