Godina iz košmara: Novak i dalje bez titule, ugroženo i prvo mjesto

SrpskaInfo
Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser u istoriji Novak Đoković ima godinu iz košmara. Poslije prva tri turnira na kojima nije uspio da dogura do finala u 2024. godini, sada je u Rimu poražen od Alehandra Tabila u šesnaestini finala.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je u trećem kolu neočekivano poražen od Alehandra Tabila.

Na taj način, Nole je nastavio sa serijom loših rezultata koje bilježi u 2024. godini, u kojoj nije osvojio nijedan trofej, a čak nije stigao ni do nekog finala.

Novaku je masters u Rimu bio četvrti turnir u sezoni. Prethodno je učestvovao na Australijan openu, Indijan Velsu i Monte Karlu, a najdalje je stizao do polufinala, dva puta.

Novak je na Australijan openu eliminisan u polufinalu od Janika Sinera, koji je potom i osvojio prvi grend slem u sezoni. Zatim je u Indijan Veslu poražen u istom kolu kao i sada u Rimu, kada je bolji od njega bio još jedan Italijan, Luka Nardi. Kada je počela sezona šljake, Đoković je u Monte Karlu stigao do polufinala, gdje je na kraju položio oružje pred Kasperom Rudom.

Istivremeno,porazom od Alehandra Tabila Novak nije izgubio samo priliku za sedmu titulu u Rimu, već je značajno povećao šanse da poslije Rolan Garosa izgubi prvo mjesto na ATP listi.

Nije Đoković iskoristio priliku da uveća prednost na ATP listi u odnosu na Janika Sinera, koji je odustao od Rima i neizjvestan je za drugi grend slem sezone. Šta više, Srbin je i izgubio 135 bodova.

To faktički znači da čak i ukoliko Siner ne bude učestvovao na Rolan Garosu, Đokoviću neće biti nimalo lako da zadrži prvo mjesto.

Jer Novak u Bulonjskoj šumi brani titulu i 2.000 poena. Ako Siner ne bude učestvovao Đoković mora da stigne bar do finala kako bi sačuvao prvo mjesto.

Ipak, nije to ono najgore, već činjenica da najvažnije stvari tek slede. Naime, tek slijede Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre, a Nole nije u formi…

Rolan Garos počinje u ponedeljak 20. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana