Evo koliko je zaradila Olga Danilović poslije plasmana karijere na Rolan Garosu

GS
Evo koliko je zaradila Olga Danilović poslije plasmana karijere na Rolan Garosu

Srpska teniserka Olga Danilović eliminisana je sa Rolan Garosa i njena bajka je završena, pošto je bolja od nje bila šampionka Vimbldona Marketa Vondrušova.

Srpska teniserka se iz Pariza vraća sa 110 osvojenih bodova, jer je prošle sezone branila 90 i treće kolo, a sada je otišla korak dalje i napredovaće na VTA listi.

Takođe, biće bogatija za 250.000 evra, što joj je najveća zarada u karijeri za jedan turnir! Ukupno je u karijeri do ovog Rolan Garosa Olga zaradila 1.312.583 dolara.

Olga je svojevremeno osvojila VTA turnir u Moskvi, ali je tada zaradila tek 68.000 dolara. To joj je dugo bio rekord na jednom turniru kada je novac u pitanju.

Pošto je nagradni fond za Grend slemove znatno veći, Olga je sada zaradila gotovo duplo više novca prošle godine, kada je došla do trećeg kola Rolan Garosa, a sada je duplirala tu zaradu.

Olga Danilović je imala priliku i da pobjedom nad Vondrušovom dođe do renkinga karijere. Nakon Rolan Garosa će biti na 107. mjestu. Da je pobijedila, bila bi na 78. mjestu, što bi joj bio najbolji plasman u karijeri i izbjegla bi da igra kvalifikacije na Grend slemovima, što bi joj značajno olakšalo situaciju, piše Telegraf.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana