Džumhur: Ovaj turnir treba regionu

D.D.
Džumhur: Ovaj turnir treba regionu

BANjALUKA - Damir Džumhur sjajno je krenuo na Srpska openu. U prvom kolu uspio je da sa 2:0 u setovima savladao Liama Broudija a impresivan je bio drugi set koji je dobio sa 6:0.

Za njega je Banjaluka bila velika šansa da se dokaže.
- Imao sam težak period, nakon Roland Garosa imao sam zdravstvenih problema i operaciju, tako da sam bio nekoliko mjeseci van terena. Izgubio sam puno poena i renking. Bio sam 250 na listi, morao sam da imam još Čelendžera, ovaj turnir je bio šansa za mene i morao sam da je iskoristim - poručio je Džumhur.
On se zatim osvrnuo i na činjenicu da je turnir preseljen ove sezone iz Beograda u Banjaluku.
- Region treba ovaj turnir. Svi igrači su ovdje voljeni i za zemlje bivše Jugoslavije ovaj turnir puno znači kako nama teniserima tako i publici. Mislim da bi bila velika stvar za Banjaluku i BiH da bude i narednih godina.  Kada bi mogli narednih godina da imao ovakav turnir bila bi odlična prilika za publiku i igrače. Svi smo svjesni koliko Novak Đoković znači za turnir. Znate šta znači on je najbolji u istoriji i ljudi su sa terena gledali njegov trenig a ne meč- izjavio je bh. teniser.
On je imao veliku podrpšku navijača na Grend stendu.
-Ove godine me nije iznenadila velika podrška . Prošle godine me malo iznenadilo ali sada sam već očekivao. Nadam se da će biti i uz mene na narednom duelu- rekao je Džumhur.

Nakon poraza u prošlogodišnjem finalu Džumhur je zaplakao. Tih suza se i dalje sjeća.
- Banjaluku pamtim po dobrom. Suze su bile zbog svega što se dešavalo jer nisam znao da li ću se ikad vratiti tenisu i zbog te sedmice sam shvatio da mogu da igram na dobrom nivou. Imao sam danas malo nervozniji start , koliko god trenirate meč je nešto drugo, ima treme i straha. U prva tri gema puno brejk lopti nisam iskoristio. Ali bio sam bolji za nivo. Kada sam podigao nivo i pustio ruku izgledalo je zaista dosta dobro. Jako bitno da sam brzo da se nisam dugo zadržao na terenu jer me sad čeka iscrpljujući meč- istakao je bh.teniser
U narednom kolu Džumhur će da igra protiv legendardnog Rišara Gaskea koji je eliminisao Dinu Prižmića. U dosadašnja dva međusobna duela nije osvojio ni set.
-Nijee da nisam bio blizu. Znam otprilike kako treba igrati i kakav je borac. Može još da igra na vrhunskom nivpu ali ako budem kao danas u drugom setu imam čemu da se nadam - rekao je Džumhur koji se zahvalio selektoru BiH Zoranu Zrniću na pomoći tokom turnira i svemu što radi i najavio je da se nada da će do kraja godine da se plasira među 150. tenisera na ATP listi.
 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana