Dvojica mladih tenisera poginula u stravičnoj nesreći u SAD, jedan ima veze s Đokovićem

G.S.
Dvojica mladih tenisera poginula u stravičnoj nesreći u SAD, jedan ima veze s Đokovićem

NjUJORK - Dva 14-godišnja dječaka poginula, a dvije osobe su teško povrijeđene nakon što je u srijedu uveče u Jerihonu na Long Ajlendu pijani vozač uletio u kontra smjer i svojim kamionetom se zakucao u njihov automobil.

Nesreća se dogodila na Sjevernom Brodveju kada je udario u limuzinu u kojoj su bila četiri tinejdžera.

Dva dječaka, Dru Hasenbajn i Itan Falkovic, obojica 14 godina, preminuli su na licu mjesta, dok su ostali dječaci, 16 i 17 godina, hospitalizovani s unutrašnjim povredama.

Hasenbajn je bio nacionalno rangiran i visoko cijenjeni teniser, koji je igrao u univerzitetskom timu iako je bio srednjoškolac. Falkovic je bio i zvijezda tog univerzitetskog tima. Četiri dječaka su se očigledno vraćala kući poslije večere da proslave pobjedu na teniskom takmičenju.

U međuvremenu, Džej Haris, teniski trener Hasenbajna i Falkovica, nazvao je dvojicu dječaka “nevjerovatnim momcima” i “najboljim prijateljima” koji su počeli da igraju tenis kada su imali samo pet godina dok nisu postali dio univerzitetskog tima kao učenici osmog razreda.

Nakon što ih je udario kamionet, automobil dječaka je udario u drugo vozilo u kojem su bila žena (49) i 16-godišnji dječak. Oni su medicinski obrađeni i pušteni kući.

Prema riječima tužioca, Sing je vozio pijan kada se nesreća dogodila i pobjegao je s lica mjesta. On se suočava s optužbama za teško ubistvo u saobraćaju, odnosno ubistvo iz nehata, vožnju pod uticajem alkohola i napad.

Tužioci su naveli da je Sing pobjegao sa mjesta nesreće i da je pronađen kako se krije na obližnjem parkingu, da bi kasnije tvrdio da nije upravljao vozilom.

Tužioci kažu da je Sing na svom alkometru pokazao 0,18, što je duplo više od zakonske granice. Sudija koji je saslušao optužbu nije odobrio kauciju i odredio je Singu pritvor.

Ben Rotenberg, američki novinar koji prati tenis i koji je poznat po ne baš prijateljskim stavovima prema Novaku Đokoviću, na svom Tviter nalogu otkrio je da je Hasenbajn na finalu US Opena između Noleta i Dmitrija Medvedeva bacao novčić prije početka meča.

On je dodao i da je mladić bio visokopozicioniran mladi teniser, prenosi Telegraf.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana