Dodik obišao teniski kompleks: Izgradnjom terena stavljen pečat na ovo vrijeme

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je izgradnjom teniskog kompleksa u Banjaluci stavljen pečat na jedno vrijeme i istakao da danas počinje nezaboravnih sedam dana u ovom gradu, gdje će biti održan turnir "Srpska open".

"Ovdje je sve spremno, sve je sigurno i ovo je mjesto koje će obilježiti ne samo one koji su ovo radili, nego i Banjaluku i Republiku Srpsku", rekao je Dodik novinarima u novoizgrađenom teniskom kompleksu u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

On je naveo da je na početku izgradnje ovog kompleksa bilo skepse, ali da je sve završeno u kratkom roku, te naglasio da je ovo jedinstvena prilika za Srpsku i Banjaluku.

Dodik je ponovo zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, od premijera Srpske Radovana Viškovića, ministra finansija Zore Vidović, gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, predsjednika Narodne skupštine, poslaničkih klubova, ljudi koji su bdjeli nad tehničkim detaljima, sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem na čelu.

"Uradili smo nešto što će staviti pečat na ovo vremensko dešavanje u Banjaluci.
Ovo će ostati događaj koji će sigurno obilježiti i vrijeme koje dolazi i često će se o ovome govoriti. Ono što je najvažnije, bićemo viđeni na mnogim destinacima u svijetu", istakao je Dodik.

Dodik je poželio svim igračima uspjeh i dobre sportske rezultate.

Što se tiče vremenske prognoze za naredne dane, Dodik je rekao da postoje pravila u tenisu - u slučaju kada pada kiša ne igra se, čim prestane nastavlja se.

"Ovo je svjetski događaj i tako je i uređeno. Meni djeluje vrhunski", zaključio je Dodik, koji je teniski kompleks posjetio u društvu direktora turnira Đorđa Đokovića, predsjednika Teniskog saveza Republike Srpske Draška Milinovića i predsjednika Organizacionog odbora turnira "Srpska open" Bojana Vujića.

Teniski kompleks u Banjaluci, koji je izgrađen za nešto više od četiri mjeseca, namijenjen je za turnir "Srpska open" koji će narednih dana ugostiti Novaka Đokovića i ostala velika imena iz svijeta bijelog sporta, a svečano je otvoren 12. aprila.

Samo centralni teren ima kapacitet od čak 6.000 mjesta, a renovirani su i postojeći tereni u okviru teniskog kompleksa u Parku Mladen Stojanović.

Turnir "Srpska open" počinje sutra i trajaće do 23. aprila.

Osim Đokovića, u Banjaluci će igrati Andrej Rubljov, Stanislas Vavrinka, Borna Ćorić, Gael Monfis, Rišar Gaske, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i drugi.

"Srpska open 2023" je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana