Dobojlija Marko Maksimović trenira sa Novakom Đokovićem

GS
Dobojlija Marko Maksimović trenira sa Novakom Đokovićem

DOBOJ - Kada srpski teniser Novak Đoković sa vama trenira tri dana uzastopno, mora da nešto dobro radite. Upravo je to slučaj sa Markom Maksimovićem iz Doboja.

18-godišnjak je jedini koji je sa Novakom na ovogodišnjem Vimbldonu trenirao u više navrata, ako ne računamo neuspjeli pokušaj sa Nikom Kirjosem koji je spriječila kiša.

Prvi put još drugog dana turnira. Potom je spremao Đokovića za meč sa Holgerom Runeom koji je ovaj dobio u tri seta. Bio je to dobar znak, pa su tako i sutradan u dvoranskim uslovima na betonu zajedno trenirali kao i danas poslije vijesti o povlačenju Aleksa De Minora.

Marko Maksimović tenisom je počeo da se bavi gledajući starijeg brata.

„Razlog je bio moj brat, jer sam ga gledao kako trenira. Počeo sam da lupam od zid i zamolio sam mamu da me upiše u teniski klub“, prisjećao se Maksimović.

Marko je u februaru tek napunio 18 godina, a u Londonu je jer nastupa na juniorskom Vimbldonu. Iako je bio 12. nosilac, na startu singl konkurencije ga je eliminisao domaći igrač Čarli Svejn.

Maksimović je nastavio u dublu da igra sa Teom Papalamisom iz Francuske, a baš pred trening u srijedu sa Novakom meč im je prekinut na dva poena do kraja.

Novak Đoković i Marko Maksimović, šta ih veže?

Veza između dvojice tenisera nije slučajna kako je Maksimović trenirao u akademiji Novaka Đokovića na Dorćolu.

Sa 15 godina je u Monte Karlu osvojio juniorski Završni masters za najbolje tenisere Evrope do 16 godina i te 2021. ušao u uži izbor za najboljeg sportistu godine u BiH pod čijom je zastavom tada još uvijek nastupao.

Prije njega, od tenisera sa ovih prostora je to uspjelo samo baš Novaku koji mu je i uzor. Ne i jedini.

„Ne pratim iskreno druge sportove osim tenisa, pa su moji uzori isključivo teniseri, prije svega Novak Đoković, koji je najveći teniser u istoriji. Osim njega volim i Dominika Tima“, kazao je on.

Kako se ugleda na Đokovića, posljedično tome mu je i bekhend omiljeni udarac, dok sam ističe da servis mora da popravi.

Mladi teniser iz Doboja je poslije velikog uspjeha odlučio da nastupa za Srbiju.

„U BiH nisam dobijao ništa, nisam imao nikakve uslove, štaviše, bili su katastrofalni i to su najveći razlozi zašto sam se odlučio za odlazak u Srbiju. Sve je dosta bolje u Srbiji“, objasnio je svoju odluku za Mondo svojevremeno.

U ovom trenutku je 1.287 teniser svijeta, dok mu je najbolji renking 1.216 mesto do kog je stigao krajem maja ove godine. U dublu je gotovo 500 mjesta niže, objavio je B92.

 

. @DjokerNole with Marko Maksimovic & #TeamDjokovic today @Wimbledon

Practice session #Wimbledon #Djokovic #NoleFam
: https://t.co/HNCsm8UI1a pic.twitter.com/ogk70QBQ46

— Milica Milutinovic (@MilicaM84932667) July 8, 2024

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana