Do vrha Evrope uz Mozzart: teniserka Tea Kovačević se okitila još jednom titulom

Mozzart
Do vrha Evrope uz Mozzart: teniserka Tea Kovačević se okitila još jednom titulom

Brojnim mladim sportistima širom naše zemlje ponekad je potrebno samo da ih neko prepozna i podrži kako bi ostvarili svoje snove.

Znaju to dobro u kompaniji Mozzart u kojoj, kroz akciju „Stipendiranje talenata“, već dvije godine podržavaju mlade sportiste na putu ostvarenja ambicija. Jedna od njih je uspješna teniserka Tea Kovačević koja se uz vrijedan rad i podršku Mozzarta okitila brojnim medaljama, a prije nekoliko dana i titulom najbolje na Evropskom prvenstvu za juniorke do 14 godina u Češkoj, čime je ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

„Nakon dugogodišnjeg napornog rada, odricanja i velikog broja treninga kojih sam imala u svojoj karijeri, konačno sam pokazala svima da sam najbolji igrač Evrope i da se trud, rad i disciplina uvijek isplate. Fantastičan je osjećaj biti na tronu Evrope u U14 kategoriji, jer je taj trofej, sa ovih naših prostora, uspio uzeti samo još Novak Đoković“, poručila je Tea Kovačević koja je postala je prva bosanskohercegovačka teniserka koja je osvojila ovu titulu.

 

 

Na putu do finala, briljirala je osvojivši sve mečeve bez izgubljenog seta. Ona je ove sezone bila izvanredna, uzevši četiri titule u U14 kategoriji i pet u U16 kategoriji. Osim toga, ovom titulom je osigurala plasman na završni Masters u Monte Karlu, gdje će igrati među najboljih osam teniserki.

Ponosni smo na društveno odgovornu kompaniju Mozzart u kojoj su odlučili da finansijski pomažu najbolje mlade sportiste Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će Mozzart i u narednom periodu još jače poduprijeti Teinu karijeru, a mi ćemo se potruditi da uz njihovu podršku dostojno predstavljamo našu državu širom zemaljske kugle“, poručio je Marko Kovačević, Tein otac i trener.

Tea Kovačević iz Gradiške ima 14 godina, a tenisom se bavi od svoje druge godine. Njen spisak titula je toliko bogat, da je, s pravom, nazivaju čudom od djeteta. Višestruka je državna prvakinja i osvajačica brojnih prestižnih svjetskih turnira, a za njeno ime u svijetu profesionalnog tenisa tek će da se čuje. Teniski stručnjaci je smatraju vanserijskim talentom, a to su prepoznali i u kompaniji Mozzart čiji je stipendista već dvije godine. Uz vrhunski talent, posvećen rad i trud, kao i podršku dokazanog prijatelja sporta, njen plan za osvajanje svjetskog teniskog trona je i te kako ostvariv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana