Đoković srušio Popirina za osminu finala Vimbldona

GS
Đoković srušio Popirina za osminu finala Vimbldona

LONDON - Srpski teniser Novak Đoković savladao je Australijanca Alekseja Popirina sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (7:3) i plasirao se u osminu finala Vimbldona.

Odličan otpor pružio je Popirin Đokoviću, ali nije uspio da ugrozi plasman drugog tenisera svijeta u narednu fazu, iako je osvojio prvi set i servirao na visokom nivou tokom čitavog meča.

Oba tenisera su odlično servirala na početku meča koji su obilježile kratke razmene i brzi gemovi. Popirin se trudio da ne ulazi u duže razmjene sa Đokovićem u kojima nije imao šanse, i oslonio se na servis - ubjedljivo najbolji dio svoje igre, piše RTS.

Igralo se tako sve do sedmog gema kada je Popirin iskorstio pad koncentracije Đokovića i iskoristio prvu brejk loptu. Prednost je održao do kraja seta i poveo u setovima tačno pred početak kiše zbog koje je morao biti zatvoren krov u pauzi između setova.

Imao je nakon toga priliku Popirin u trećem gemu drugog seta da dođe do novog brejka, ali se Đoković izvukao asovima, nakon čega je odigrao partiju bez greške.

Već u narednom gemu je oduzeo servis protivniku i do kraja drugog seta, ali i meča, mu nije pružio priliku da se vrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana