Đoković se ogrnuo trobojkom: Igranje za Srbiju najveća čast (VIDEO)

Agencije
Đoković se ogrnuo trobojkom: Igranje za Srbiju najveća čast (VIDEO)

BEOGRAD - Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković maksimalno je fokusiran na Olimpijske igre u Parizu i glavnom cilju u sezoni - madalji za Srbiju.

Osvojio je u karijeri 98 trofeja, rekordna 24 Grend slema, borio sve moguće rekorde... Ali jedna stvar mu nedostaje - zlato na OI.

Na svom petom nastupu na Olimpijskim igrama učiniće sve da ostvari i taj cilj.

U Pekingu 2008. osvojio je bronzu za Srbiju, u Londonu 2012. bio je je četvrti, u Riju 2016. eliminisan je odmah na startu, a u Tokiju 2021. završio je na četvrtom mestu.

Pred start OI pokazao je opremu u kojoj će nastupati u Parizu i poslao moćnu poruku.

- Nadao sam se da ću nastupiti na što je više moguće Olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim taj cilj 20 godina. Imaću novu priliku u Parizu, na šljaci Rolan Garosa s kojom sam dobro upoznat pa su očekivanja i uzbuđenje visoki. A kako se OI bliže, uzbuđenje raste - rekao je Đoković.

Govorio je Đoković i o trenerima koji su imali najveći uticaj u njegovoj karijeri.

- Imao sam mnogo trenera i svako od njih je donio nešto što mi je bilo potrebno u tom trenutku, u tom periodu moje karijere. Niki Pilić je bio ono što volim da nazovem teniskim ocem, a Jelenu Genčić volim da nazovem mojom teniskom majkom. Uticali su na sami početak moje karijere, moje odrastanje, moje djetinjstvo. Moji roditelji su im dozvolili da mi budu mentori i da me vode i kroz život takođe i da me uče o svim stvarima van terena. Imao sam neke fenomenalne trenere u karijeri koji su definitivno oblikovali moju ličnost ali takođe i moju igru tokom godina - rekao je on.

Igranje za Srbiju za Đokovića predstavlja najveću čast.

- Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma posebno, veoma jedinstvno. Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Bronzanu medalju i nadam se da mogu napravim korak dalje, najmanje. Očigledno, Olimpijske igre su najstariji, najveći svjetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako nevjerovatnom događaju je najveća čast - poručio je Đoković.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASICS Tennis (@asicstennis)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana