Đoković saznao protivnika na startu Vibldona

Agencije
Đoković saznao protivnika na startu Vibldona

Tri i po nedjelje nakon operacije koljena i uspješnog oporavka Novak Đoković se vraća na teren!

Organizatori Vimbldona, najprestižnije teniskog turnira na svijetu, objavili su u petak ujutru parove glavnog žrijeba.

Treći gren slem sezone i jedini na travnatoj podlozi, biće održan od 1. do 14. jula na terenima „All England Lawn Tennis Club-a” u predgrađu Londona, a 128 igrača će se takmičiti za titulu na 137. izdanju „he Championshipsa” i 2000 ATP bodova.

U svom 19. nastupu na Vimbldonu, Novak će kao drugi nosilac za protivnika u 1. kolu imati 123. igrača ATP liste, Vita Koprivu (Češka, kvalifikant). Taj meč na programu je u utorak.

Sedmostruki šampion bi mogao da se suoči sa pobjednikom meča Džejkob Firnli (Velika Britanija, NjC) – Alehandro Moro Kanas (Španija) u drugom kolu.

Novakovi potencijalni protivnici u kasnijim fazama turnira:

Treće kolo: Tomas Martin Ečeveri (Argentina, 30)

Četvrto kolo: Holger Rune (Danska, 15), Karen Hačanov (Rusija, 21)

Četvrtfinale: Hubert Hurkač (Poljska, 7), Aleks De Minor (Australija, 7), Feliks Ožer Alijasim (Kanada, 17)…

Polufinale: Aleksander Zverev (Njemačka, 4), Andrej Rubljov (Rusija, 6), Stefanos Cicipas (Grčka, 11), Tejlor Fric (SAD, 13)…

Finale: Janik Siner (Italija, 1), Karlos Alkaraz (Španija, 3), Danil Medvedev (Rusija, 5), Kasper Rud (Norveška, 8), Grigor Dimitrov (Bugarska, 10), Tomi Pol (SAD, 12)…

Nole je titulu na Vimbldonu osvajao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. Prošle godine je izgubio od Karlosa Alkaraza u finalu (6:1, 6:7, 1:6, 6:3, 4:6).

Janik Siner će u prvom kolu igrati protiv Janika Hanfmana. Zanimljivo je da već u drugom kolu možemo da gledamo duel dva Italijana, jer će u drugom kolu, trenutno najboljem na svijetu, potencijalni protivnik biti Mateo Beretini koji igra svoj duel sa Martonom Fučovičom.

Miomir Kecmanović će na startu Vimbldona igrati protiv Sumita Nagala iz Indije.

Karlos Alkaras će u prvoj rundi igrati protiv kvalifikanta iz Estonije Marka Lajala. Stefanos Cicipas će na startu grend slema u Londonu igrati protiv Japanca Tora Danijela.

Aleksander Zverev u prvom kolu igra protiv Španca Karlosa Baena. Endi Mari će protiv Novakovog dželata iz Ženeve Tomaša Mahača.

Laslo Đere moraće do drugog kola preko Francuza Luke Puja. Dušan Lajović će u prvoj rundi igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana