Đoković operisan u Parizu

GS
Đoković operisan u Parizu

PARIZ - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković operisan je u Parizu nakon što se zbog povrede koljena povukao sa Rolan Garosa.

Nakon što je u utorak saopštio da se zbog povrede povlači sa Rolan Garosa, Novak Đoković je odlučio da se već danas u Parizu podvrgne operaciji meniskusa desnog kolena, prenosi RTS.

Operacija je obavljena jutros na klinici u glavnom gradu Francuske, prenose mediji. Ukoliko ne dođe do komplikacija, trebalo bi da srpski teniser u narednih nekoliko sati ustane iz kreveta, uz pomoć štaka.

Prema prvim procjenama, ukoliko je sve urađeno kako treba, Đoković će biti tri nedjelje van terena, što znači da će propustiti Vimbldon, ali postoje realne šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je juče otkazao trening da bi otišao na magnetnu rezonancu koja je pokazala da na meniskusu desnog kolena postoji oštećenje zbog kojeg je morao da se povuče sa Rolan Garosa.

Najbolji teniser svijeta se plasirao u četvrtfinale pobjedom nad Argentincem Fransiskom Serundolom (3:2) i trebalo je da danas igra meč četvrtfinala protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Đoković je tokom drugog seta duela sa Serundolom povrijedio desno koljeno nakon proklizavanja usljed lošeg stanja terena u Parizu.

U nekoliko navrata je morao da zatraži pomoć ljekara, ali je uspio da prođe u četvrtfinale i upiše rekordni 370. trijumf na grend slem turnirima.

Đoković od ponedjeljka neće biti prvi na ATP listi, a može da padne i na treću poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana