Đoković: Novak nosi pozitivnu energiju iz Banjaluke

Darko Dragičević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Novak Đoković je u Banjaluci proteklih dana izazovao pravu euforiju. Nije bilo treninga i meča da tribine nisu bile pune.

Svi su željeli da se uslikaju sa najboljim teniserom svijera ili da dobiju autogram. Novak je pokušao da usreći što više navijača a Đorđe ističe da ga to nije omelo.

- Euforija je imala samo pozitivan uticaj na njega. Raspoloženje mu je bilo puno bolje nego u Monte Karlu. Vidno mu je prijala nevjerovatna i neizmjerna podrška navijača. Koliko su samo puta skandirali na treninzima, na mečevima, taj huk sa trbina i sad se naježim na to. Ne pamtim takvu podršku. Pokazali su svi Banjalučani , ljudi iz regiona i stranci kojih je bilo dosta ovdje nevjerovatnu ljubav prema Novaku i njemu to naravno prija i dodatno ga motiviše- istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Srpska open.

Novak je loše krenuo u sezoni na šljaci ali svi ističu da se pravi nastupi tek mogu očekivati na Rolan Garosu.

-Njemu je Beograd ranijih godina služio kao odskočna daska da se napuni energijom i ide dalje ka uspjesima. To je tražio u Banjaluci i mislim da je uspio u tome. Svi zajedno kako organizacija , fanovi mediji napunili smo ga pozitivnom energijom i biće ovo odskočna daska. Ostaje žal zbog poraza ali to se dešava. Ima dosta pozitivnih utisaka što teniskih što privatnih. Na stranu rezultat ali mislim da smo svi uspjeli da Novaka u Banjaljuci učinimo srećnim - poručio je direktor turnira.

Direktor turnira je pozvao i navijače da isprate finalne dane.

- Jako je lijepo u Banjaluci naročito kad je ovako vrijeme. Vidjeli smo zaista i publiku koja je nevjerovatna. Imamo fer i korektnu publiku koja umije da podrži svog favorita ali isto tako da i nagradi dobrim aplauzom i onog na drugoj strani mreže. Mnogi igrači su rekli da je ovo jedna od najboljih atmosfera u kojoj su igrali, zaista Banjaluka je pokazala da je opravdano dobila ATP turnir i da se opravdano borimo da ga vratimo turnir ovdje i nadam se da ćemo uspjeti u tome- rekao je Đorđe i dodao:

-Imamo srpski derbi u polufinalu  i naravno da ostaje žal za mnoge što nema Novaka u njemu , međutim turnir se nastavlja. Turnir je jako uspješan i imamo jednog zagarantovanog srpskog tenisera u finalu. Imamo u drugom polufinalu Andreja Rubljova kao šestog igrača svijeta i nadu svjetskog tenisa Aleksa Molčana, kao iznenađenje. Ipak on je već igrao sjajno u Beogradu finale i pokazao odličnu formu. Imamo u polufinalu četiri igrača koji su sjajni  momci prije svega i drago nam je što ćemo imati lijep dan. Nadam se da će publika prpoznati i napuniti tribine da još jednom pošaljemo lijepu sliku iz Banjaluke. Bila bi grehota da ovo ne iskoristimo i pošaljemo pravu poruku da imamo šta da pokažemo.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana