Đoković nakon pobjede: Ne bih rizikovao da nije u pitanju Vimbldon

Tanjug
Foto: Tanjug,AP

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas u Londonu da je zadovoljan kako je odigrao meč protiv Vita Koprive u prvom kolu Vimbldona.

Đoković je danas u prvom kolu Vimbldona savladao Koprivu 6:1, 6:2, 6:2.

"Veoma sam zadovoljan kako sam se osećao na terenu i što sam došao ove godine na Vimbldon pod drugačijim uslovima zbog kolena. Nisam znao kako će to biti na terenu, treninzi su jedna stvar, sasvim drugačije od meča tako da sam jako zadovoljan kako sam se osećao i igrao. Hvala svima što ste došli", izjavio je Đoković na terenu poslije meča sa Koprivom.

Srpski teniser je prije manje od mjesec dana operisao koljeno.

"Pokušao sam da se fokusiram na igru i da ne razmišljam o kolenu. Sve što sam mogao da radim zajedno sa mojim timom u poslednje tri i po nedelje sa ciljem da igram danas pred vama. Ne bih rizikovao da je bilo koji drugi turnir u pitanju, ali toliko volim Vimbldon i to da igram ovde", rekao je Đoković.

On je naglasio da je srećan što nije dugo odsustvovao sa terena.

"Hoću da se zahvalim svom hirurgu, koji je odradio fenomenalan posao. Uvek sam pokušavao sve da izbegnem operacije. Imao sam povrede kao svi ostali, one dođu i prođu. Srećan sam što dugo nisam odsustvovao iz tenisa, teško je, osećate se bespomoćno kad ne možete da igrate mesecima ili godinama", dodao je srpski teniser.

Đoković se osvrnuo na činjenicu da Endi Mari neće igrati u singlu na Vimbldonu. Britanski teniser je odlučio da u Londonu igra samo dubl sa bratom Džejmijem.

"Endi je nažalost morao da odustane, veliko poštovanje imam za njega, čuo sam da će igrati dubl. Nadam se da će se sledeće godine vratiti. Šaljem mu pozdrave i svima koji se muče sa povredama. Teško mi je da pričam o povredama tri i po nedelje posle operacije", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana