Đoković je vladar Pariza

Darko Dragičević
Đoković je vladar Pariza

PARIZ – Novak Đoković je vladar Pariza. U finalu mastersa savladao je Grigora Dimitrova sa 2:0 po setovima 6:4 i 6:3, te tako po sedmi put podigao trofej u gradu svjetlosti.

Đoković je ovim uspjehom došao do jubilarne 40. titule na mastersima, te nastavio nevjerovatan niz ove godine. Vezao je srpski teniser 18 pobjeda, a ovo  mu je 31. trijumf u posljednja 32 meča.

Srpski teniser je u prvom setu bio siguran i bio mu je dovoljan jedan brekk da dođe do prednosti. Dimitrov je u drugom setu pravio veliki broj grešaka. Na kraju imao je 33 neiznuđene greške što je najbolji teniser svijeta zano da kazni pa je rekordni sedmi put podigao trofej u Parizu.

Ovim trijumfom Đoković je napravio značajan korak i ka osvajanju prve pozicije na kraju godine jer mu je za to sad potrebna samo jedan pobjeda na završnom mastersu u Torinu.
DRUGI SET

Novak drži svoju prednost. Srpski teniser ima 5:3 i sad Dimitrov servira za ostanak u meču. Ipak Đoković osvaja i drugi set te po sedmi put dolazi do trofeja, 6:3.

Đoković je i u drugom setu uspio prvi da dođe do brejka. Grigor kao da pada u igri, imao je 30:0, ali to nije bilo dovoljno. Novak je preokrenuo gem i poveo 3:2, te će sad da servira za potvrdu brejka.

Kao i u prvom setu teniseri su na startu ovog periodu sigurni na svoj servis. Novak i Grigor nisu uspjeli da zaprijete rivalu i da dođu u priliku za brejk.

Počeo je drugi set, opet je bugarski teniser prvi na servisu. Mnogo sigurnije je ušao u drugi set bugarski teniser i osvojio je svoj gem.

PRVI SET

Đoković -Dimitrov 6:4

Đoković je osvojio prvi set sa 6:4. Iako je prvi put u gemu morao da igra na razliku, srpski teniser je bio siguran sa osnovne linije. Uprkos zvižducima sa tribina Đoković je bio smiren i došao je do prednosti.

Bugarski teniser se ne predaje. Sačuvao je svoj servis, ali će sada Novak da servira za osvajanje prvog seta.

Đoković je potvrdio brejk na svoj servis. Veoma sigurno igra srpski teniser, ima maksimalan učinak na ubačeni prvi servis. osvojio je svih 12 poena.

Uzvratio je Novak. Veoma je brzo i sigurno reagovao i došao do gema na svoj servis, 3:3. Nastavio je srpski teniser sa dobrim potezima i koristi odmah prvu brejk šansu da povede sa 4:3.

Dimitrov je u petom gemu bio mirniji u ključnim momentima. Izdržao je pritisak i došao do prednosti -3:2.

Srpski teniser je imao slabiji ulazak u gem, gubio je 0:30, ali je zatim vezao četiri poena i izjednačio na 2:2. Dimitrov siguran na svoj servis. Novak se iznenađujuće muči sa bekendima, pa je 2:1 za Grigora.

Đoković je takođe bio siguran na svoj servis i došao je do izjednačenja, 1:1 u gemovima.

 

Let the show begin

Six-time champ @DjokerNole and Grigor Dimitrov battle it out for the @RolexPMasters title#RolexParisMasters pic.twitter.com/cX5ozFv3dz

— ATP Tour (@atptour) November 5, 2023

Počelo je veliko finale, prvi na servisu je Dimitrov. Bugarski teniser uz dosta problema dolazi do prvog gema.

Đoković će se boriti za 40. masters trofej i ukupno 97. titulu u karijeri protiv velikog prijatelja i rivala koji je u sjajnoj formi u finišu sezone.

Srpski teniser će nastupiti u sedmom finalu ove sezone, na samo jedanaest odigranih turnira.Đoković i Dimitrov dosad su se sastajali 12 puta, srpski teniser vodi sa 11-1, a jedini trijumf Bugarin je ostvario na madridskoj šljaci.

Ove sezone su dvaput igrali – Novak je u tri seta slavio na Australijan openu, a u Rimu je pobedio sa 6:3, 4:6, 6:1.

Dimitrov blista poslije US opena – dobio je i Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva između ostalih, a u prethodne dvije runde u Bersiju pali su Hubert Hurkač Hurkač i Stefanos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana