Đoković izbjegao Sinera i Alkaraza prije finala Ju Es opena

Tanjug
Foto: Agencije

NjUJORK- Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Ju Es opena protiv kvalifikanta, u drugoj rundi potencijalni rival mu je zemljak Laslo Đere, a olimpijski šampion prije finala ne može na Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, određeno je današnjim žrijebom u Njujorku.

Ukoliko Đoković u prvom kolu eliminiše kvalifikanta, čije će ime saznati naknadno, u drugom kolu će na pobjednika meče Đere - Jan Lenard Štruf (Njemačka). 

Najrealniji potencijalni rival u trećem kolu Srbinu je Australijanac Aleksej Popirin, a u osmini finala je najrealnije da to bude Amerikanac, ili Ben Šelton ili Frensis Tijafo. 

Favoriti da zaigraju protiv Đokovića u četvrtfinalu su Rus Andrej Rubljov i Bugarin Grigor Dimitrov. U polufinalu Srbinu su realni potencijalni rivali Nijemac Aleksander Zverev, Amerikanac Tejlor Fric ili Norvežanin Kasper Rud. 

Srbin, branilac titule i četvorostruki šampion Ju Es opena, postavljen je za drugog nosioca i prije finala ne može da igra protiv prvog nosioca Janika Sinera, a zahvaljujući žrijebu, ako dođe do finala, ne može prije njega ni protiv Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva.

Đoković, olimpijski šampion iz Pariza, osvajao je pehare na Ju Es openu 2011, 2015, 2018. i 2023. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana