Đoković ispisao nove stranice istorije (VIDEO)

GS
Đoković ispisao nove stranice istorije (VIDEO)

NjUJORK - Srpski teniser Novak Đoković je igrač koji je ostvario najviše pobjeda na centralnom terenu US Opena, stadionu „Artur Eš“, u istoriji tenisa.

Pobjedom u prvom kolu US Opena ove godine protiv Radu Albota, Novak je upisao 78. trijumf na ovom terenu.

Upitan poslije meča da li je znao da igra za ovaj rekord, rekao je da nije.

- Hvala vam, nisam to znao, da budem iskren! Ovo je najveći, sigurno najglasniji stadion koji imamo u istoriji sporta. Kada su uveli krov sigurno je postalo još glasnije, a uz nova pravila ove godine da publika može da se kreće... Mnogo toga se dešava na terenu. Evo, sad je ponoć. Volim da igram noćne sesije, ali možda ne baš ovako kasno. Hvala svima što su ostali, cijenim vas!, objasnio je Đoković.

Džejms Blejk, koji ga je intervjuisao, kaže da iako ima 37 godina kreće se kao da ima 21.

- Nema jedne riječi ili tajne kojom to mogu da opišem. To je stil života, način na koji se odnosim prema mojoj karijeri. Imao sam sreće na početku života da me okružuju neki veliki znalci koji su bili dovoljno ljubazni da podijele njihove savjete sa mnom.

Upitan i za ključ njegove dugovječnosti, Novak je rekao:

- Veoma rano sam naučio da je prevencija u stvari dugovječnost. Tako da - istezanje, zagrijavanje... Sve što sam radio na početku će mi se vratiti kasnije u karijeri. Tijelo je jedan dio, mentalni i emocionalni dio je isto tu. Morate da pronađete optimalni balans između ta dva, rekao je Đoković i podvukao:

- I dalje uživam da se takmičim, veoma sam samokritičan na terenu, nekada i veoma frustriran. Ali, na kraju dana, ovaj sport mi je dao toliko mnogo i to što nastavljam da igram i dajem 100 odsto svaki put kad izađem na teren je moje oduživanje ovom sjajnom sportu, prenosi B92.
 

Novak Djokovic opens his U.S. Open title defense with a 6-2, 6-2, 6-4 win over Radu Albot.

He now has the record for most match victories at Arthur Ashe Stadium with 78. #USOpen pic.twitter.com/KuqmB8Tb8n

— Lukas Weese (@Weesesports) August 27, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana