Đoković će igrati za Srbiju u Dejvis Kupu

Tanjug
Đoković će igrati za Srbiju u Dejvis Kupu

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Đoković igraće za Srbiju u Dejvis Kup meču protiv Grčke, saopštio je selektor reprezentacije Viktor Troicki, a prenosi Teniski savez Srbije.

Troicki je odredio tim koji će se suprotstaviti Grčkoj u Svjetskoj grupi I u Beogradu, 14. i 15. septembra. Na spisku su Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović, dok će sparing partner biti juniorski reprezentativac Marko Maksimović. Na spisku nema povrijeđenog Lasla Đerea.

Srbija dočekuje Grčku u okviru Svjetske grupe I Dejvis kupa u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, što će biti prvo pojavljivanje pred prestoničkom publikom poslije punih sedam godina.

Žrijeb je na programu je 13. septembra, kad će se znati ko direktno igra sa kim prvog dana. Kako Grci najavljuju dolazak u najboljem sastavu, derbi Đoković - Stefanos Cicipas se očekuje u nedjelju, odmah poslije dubla.

Mečevi u subotu počinju od 15 časova i na programu su dva singla, dok nedjeljni program počinje u 13 časova dublom, a nastavlja se sa dva singl meča.

Pobjednik meča Srbija - Grčka obezbediće plasman u grupnu fazu takmičenja u Dejvis Kupu u 2025. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana