Đoković analizirao jedan od najtežih poraza u karijeri

GS
Foto: Instagram

Najbolji srpski teniser, ​Novak Đoković je zbog umora nakupljenog na Vimbldonu odlučio ne igrati National Bank Open turnir koji je na rasporedu ove sedmice u Torontu.

Prvi od dva takmičenja koja će prethoditi četvrtom i posljednjem ovogodišnjem Grend slem turniru, US Openu, započeo je juče i imaće prisutnost svih ostalih igrača iz top10, uključujući svjetskog igrača broj jedan, Karlosa Alkaraza.

Srbin je rekao: "Uvijek sam uživao u boravku u Kanadi, ali nakon razgovora sa svojim timom, vjerujemo da je ovo ispravna odluka."

Đoković je još naveo:

"Želio bih zahvaliti Karlu Haleu, direktoru turnira, na razumijevanju za moju odluku. Stvarno se nadam da ću se moći vratiti u Kanadu i Toronto u sljedećih nekoliko godina i igrati pred sjajnim navijačima."

Nole je započeo ovogodišnju sezonu osvojivši prva dva mejdžor turnira godine i stigavši do finala na prestižnom travnatim terenima Ol Ingland Klaba.

Cilj je očito pojaviti se u najboljim uslovima na Flašing Medovsu i pokušati napad na Grand slam broj 24.

Đoković se prisjetio jednog od najtežih poraza u karijeri.

Poraze, poput onog od mladog španskog tenisera u posljednjem činu britanskog Slema, uvijek je teško podnijeti i preboljeti. Srpski teniser, ne baš naviknut na ovakav ishod meča, u razgovoru za "Radio televiziju Srbije" prisjetio se posebno teškog trenutka u svojoj izvanrednoj karijeri.

Novak se ipak prisjetio meča koji je izgubio od Aleksandera Zvereva na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Goruće razočaranje koje mu nije dopustilo da u vitrinu stavi jedan od rijetkih neosvojenih trofeja, olimpijsko zlato.

Legendarni Srbin je u intervjuu objasnio: "Olimpijska medalja, posebno zlatna, uvijek je velika želja."

Nastavio je u istom tonu:

"Gledao sam svoj meč sa Zverevom u Tokiju mnogo puta da shvatim šta je pošlo po zlu. Igrao sam izvrsno do tog trenutka, ali osjećao sam se kao da sam na izmaku energije, i psihički i fizički", objasnio je Đoković, a prenio "TenisVorld".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana