Novak pred finale: Alkaras će osvojiti mnogo grend slemova, ali ne ovaj

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na terenu poslije plasmana u 10. vimbldonsko a 37. grend slem finale.

Đoković je sa 3-0 u setovima savladao Lorenca Muzetija.

"Rekao sam puno puta, Vimbldon je uvek bio dečački san za mene. Da igram i pobedim. Rekao sam priču mnogo puta, verujem da vredi ponoviti je. Imao sam sedam godina, gledao sam kako bombe lete iznad moje glave i sanjao. Igrao sam sa bilo kojim materijalom koji sam imao u sobi. Imao sam sjajnu podršku porodice. Moja žena je sa mnom mnogo godina, sada i deca. Bilo je to sjajno putovanje, pokušavam da ga ne uzimam zdravo za gotovo. Tokom meča pokušavaš da odradiš svoj posao i dobiješ protivnika. Naravno da sam zadovoljan prolaskom u finale, ali ne želim da stanem ovde. Nadam se da će trofej u nedelju biti u mojim rukama", rekao je Đoković.

Imao je operaciju prije malo više od mjesec dana.

"Bilo je dosta sumnje. Dolazak u London osam dana pred turnir, nisam znao da li ću biti deo njega. Držao sam sve opcije otvorene, praktično do dana žreba. Igrao sam egzibicione mečeve koji su mi pokazali da sam dovoljno spreman da ne samo igram, nego stignem daleko. Rekao sam da ne bih igrao da ne mislim da mogu da stignem do kraja".

Đoković od 2007. igra na vrhunskom nivou.

"Nemamo dovoljno vremena da pričamo o tome (smeh). Svi žele tajni napitak, formulu uspeha. Ono što ti omogući da budeš najbolji, ali i da ostaneš dugo na vrhu. Postoji mnogo sportista koji su govorili o napornom radu, ja sam više zagovornik pametnog rada. Video sam šampione u različitim sportovima, koji su imali neke sličnosti sa mojim putem. Kada sve ne ide po tvome, to ojačava tvoj karakter. Tenis je veoma zahtevan sport. Nemaš koga da te zameni, na koga da se osloniš. Naravno, tu je moj tim. Duga je to priča, ali i laka takođe".

U finalu ga čeka Karlos Alkaras.

"Sjajan je primer mladog igrača koji ima izbalansiran život. Sjajna harizma, porodica, jedan od najboljih 20-godišnjaka kojeg smo videli u ovom sportu. Osvojiće mnogo grend slemova. Možda ne ovaj, ali u budućnosti. Kada se penzionišem. Šalu na stranu, već me je pobedio ovde. Ne očekujem ništa manje od velike bitke. Biće potrebna moja najbolja igra da ga dobijem", zaključio je Novak.

Finale je na programu u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana