Čuveni Englez protiv dvostrukih aršina u tenisu: Za Đokovića ne važe ta pravila

GS
Foto: Tanjug/ AP

LONDON- Bivši engleski reprezentativac Met le Tisije smatra da među teniserima nemaju svi isti tretman, a da to ilustruje pomenuo je srpskog asa Novaka Đokovića.

Le Tisije, legenda Sautemptona i nekadašnji reprezentativac Engleske, imao je šta da kaže o situaciji sa dopingom Janika Sinera.

- Đoković odbija da se podvrgne eksperimentalnoj genetskoj terapiji i zbog toga mu je uskraćena prilika da igra na US Openu, dok Siner ne prođe dva testa na drogu i ipak mu je dozvoljeno da igra. Kakav haos - napisao je fudbaler na mreži X.

Djokovic refuses to take an experimental gene therapy gets refused chance to play in the US open, Sinner fails 2 drugs tests and is allowed to play, what a shambles,

— Matt Le Tissier (@mattletiss7) September 8, 2024

Siner je osvojio US Open nakon što mu je progledano kroz prste kada su mu dva testa bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu. Jedina kazna za to je bila oduzimanje bodova u Indijan Velsu, gdje je testiran.

Siner otkrio kako su se kolege ponašale prema njemu

O tome sa čim se nosi teniser je govorio na konfereneciji za medije poslije finala, piše Sportal.

- Imao sam podršku najbližih ljudi. Nije bilo lako nimalo. To je trajalo mjesecima. Pokušavao sam da shvatim šta se desilo. Bilo je teško, znaju to svi oko mene. Uspio sam da ostanem pozitivan, da se podižem kako turnir odmiče i to se isplatilo- rekao je Siner.

Objasnio je i kako su se igrači u svlačionici odnosili prema njemu.

- Teniseri su uglavnom bili pozitivni prema meni, ali je bilo u drugačijih komentara. Ne mogu ništa da uradim povodom toga. Svako ima pravo na mišljenje, na to ne mogu da utičem- zaključio je Italijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana