Cicipas želi tajni recept srpskog asa: Đoković ima trofej u džepu, ludački želim da mu se osvetim

GS
Foto: Agencije

Pred svoj prvi meč na Vimbldonu grčki teniser Stefanos Cicipas je kao favorita za titulu izdvojio srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Iako se trudi kada god igra protiv njega da igra sa dosta samopouzdanja, kako ističe, Novak uvijek pronađe rješenje i zato Grk vjeruje da će srpski as to rješenje imati i na ovogodišnjem Vimbldonu.

Novakovi podvizi na Vimbldonu su nevjerovatni, već u prvom kolu oborio je nove rekorde, a to je ispratio i Cicipas koji smatra da srpski teniser ima tajni recept za pobjede na Grend slemu.

- Nekako ima trofej u džepu, to je istina. Ludo je koliko želim da mu se osvetim i pokažem da sam i ja sposoban da uradim nešto, ali on je našao tajni recept kako može da osvoji trofej na svakom Slemu. Uspijeva da na svakom turniru ode daleko protiv bilo koga da igra. Radi kao sat - fasciniran je Cicipas.

Grčki teniser uporedio je Novaka sa Rafaelom Nadalom i prednost dao srpskom asu.

- Posmatrao sam njegove rutine i vidio koliko je profesionalan u onome što radi. Sasvim je normalno da igra na ovom nivou. Ne želim da kažem ništa loše o Nadalu, ali on ima različite rutine koje su ga koštale karijere zbog povreda i znam zašto se takve stvari dešavaju. Novak je to izbjegao, ishrana mu je najnevjerovatnija u tenisu, oporavak je najnapredniji koji sam vidio, tako da i ja uzimam neke elemente i dodajem ih svom tenisu. Mislim da je i zbog toga tako jak u godinama kada biste mislili da će vam nivo pasti, što je normalno - objasnio je Cicipas.

Srpski i grčki as na Vimbldonu bi mogli da se sretnu tek u finalu, ali bilo bi to veliko iznenađenje jer Grk nije u zavidnoj formi. Na gotovo svim pripremnim turnirima na travi ispadao je na startu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana