Bez ATP Banjaluka Čelendžera ove godine

Darko Dragičević
Bez ATP Banjaluka Čelendžera ove godine

BANjALUKA – Teniski ATP Čelendžer Banjaluka open 2024 neće biti održan ove godine! Do ovakvog raspleta dolazi samo godinu dana nakon prošlogodišnjeg teniskog spektakla "Srpska Open" na kojem su, između ostalih, nastupili Novak Đoković i Andrej Rubljov.

Nakon dugog razmišljanja, organizator Teniski savez Republike Srpske odlučio je da napravi pauzu i da ovu godinu iskoristi za druge aktivnosti, potvrđeno je za Glas Srpske.

U Teniskom savezu Republike Srpske ističu da nije u pitanju gašenje Čelendžera, već samo jednogodišnja pauza. O svemu je obaviješten ATP.

- Odluka o pauzi nije donesena olako, ali zbog trenutne situacije i neizvjesnosti u finansiranju, smatramo da je najbolja opcija. U proteklom periodu imali smo značajne investicije, što je dodatno opteretilo naš budžet i nismo željeli dodatno da rizikujemo. Međutim, već smo u pregovorima sa ATP-em za novi termin čelendžera u narednoj godini i uvjereni smo da ćemo uspjeti da organizujemo još bolji i kvalitetniji turnir. Ovaj period ćemo iskoristiti za pojačan rad sa najmlađim teniserima i jačanje projekata Nacionalnog teniskog centra. Naš fokus će biti na razvoju i unapređenju teniskih talenata, što će dugoročno donijeti mnogo koristi našem sportu - saopštili su iz Teniskog saveza Republike Srpske. ATP Banjaluka Čelendžer je imao 21.izdanje, a prošle sezone u gradu na Vrbasu je slaviop mladi Hrvat Dino Prižmić.

Tokom godina na ovom turniru su nastupali brojni asovi tenisa pa su u Banjaluci boravili Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Viktor Hanesku, Dušan Lajović, Talon Grikspor, Himeno Traver, Džejmi Marej, Luka Van Aše, Pablo Anduhar, Karlos Berlok i mnogi drugi.

Turnir je trebao da bude održan od 5. do 11. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana