Beker: Novak je ikona u Srbiji, a najbolji je kada igra za svoju naciju

B92
Foto: Agencije

BERLIN- Boris Beker, nekada prvi teniser svijeta, očekuje od Novaka Đokovića dobar rezultat na olimpijskom turniru.

Bivši trener Novaka Đokovića, svjestan je koliko je Novak motivisan da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, to je nešto što mu u kolekciji nedostaje.

"Novak je bio transparentan i otvoren na početku godine. Rekao je da je Pariz za njega najvažniji. Kada vam je ostalo samo da osvojite Olimpijske igre, prirodno je da želite da i to osvojite. Ne znam da li razumijete važnost Novaka Đokovića u Srbiji. On može da bude predsjednik. Prava je ikona u Srbiji. Za njega je prirodno da nastupa za Srbiju i predstavlja svoju zemlju. Radio sam u Riju sa srpskim igračima. Tamo je bio super zvezda. Ne možete da zamislite kakva očekivanja i moć posjeduje, najbolje igra kada igra za svoju naciju. U Pariz dolazi nakon operacije. To što je u Londonu došao do finala blizu je čudu. Ima dosta vremena između Londona i Pariza zna tačno šta treba da radi. Ne bih o tome brinuo. Njemu je važno da bude jedan od favorita u Francuskoj", rekao je Beker za "Novosti".

On se prisjetio i Novakovog poraza u Riju 2016.

"Izgubio je tada od Huana Martina del Potra, nismo pričali cijelog dana, bio je slomljen. Bilo je to najveće razočarenje u njegovoj karijeri. Ima mnogo trofeja, ali nedostaje mu trofej na Olimpijskim igrama zato što voli Srbiju i posvećen je svojoj zemlji", rekao je Beker. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana