Banjaluka opet u znaku tenisa: Vinolas i Per mogući učesnici

G.S.
Banjaluka opet u znaku tenisa: Vinolas i Per mogući učesnici

BANjALUKA – Banjaluka će i u avgustu biti u znaku tenisa. Tradicionalni ATP čelendžer održava se od 7. do 13. avgusta, a objavljena su i prva imena mogućih učesnika. Ipak za konačnu potvrdu dolaska treba sačekati organizatora.

Svakako da će najveću pažnju u slučaju da potvrde učešće privući Albert Ramos Vinolas, kao i Benoa Per, teniseri koji su tokom karijera bili na 17. i 18. mjestu ATP liste. Među nosiocima su prema trenutnim najavama tri igrača iz top 100.

Vinolas ove sezone ima odlične rezultate na šljaci, trenutno je na 65. mjestu ATP rang-liste i sve češće igra ove turnire, dok Per igra čelendžere da bi popravio svoj renking (131. mjesto trenutno). Francuz je poznat ne samo po kvalitetnom tenisu (kad mu se igra), već i brojnim svađama sa sudijama. Ove godine je igrao i na Rolan Garosu.

Ova preliminarna lista nije konačna, moguće su promjene, ali prema njoj prvi nosilac bi trebalo da bude Argentinac Sebastijan Baez. Mladi teniser obožava šljaku i na njoj postiže najbolje rezultate. Argentinci su imali dosta uspjeha u Banjaluci. Baez je trenutno na 64. mjestu ATP liste, a ove sezone najveći uspjeh mu je osvajanje turnira u Kordobi. Nakon toga je imao plasman u treće kolo mastersa, ali u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi.

Među potencijalnim učesnicima su svakako i prošlogodišnji pobjednik Mađar Fabijan Morožan, kao i finalista Damir Džumhur, koji je ove godine već igrao i to veoma uspješno u Banjaluci na ATP 250 Srpska open. Posebno bi Mađar mogao opet da bude u centru pažnje, jer je u sjajnoj formi, prošao je kvalifikacije na Vimbldonu, a na mastersu u Rimu je dogurao do četvrtog kola.

Među nosiocima su još Kimer Kopejans, Mariano Navone i Zdenjek Kolar. Najavljen je dolazak i Dine Prižmića, mladog hrvatskog tenisera, koji je takođe igrao u Banjaluci na Srpska openu protiv Rišara Gaskea.

Domaćin će dodijeliti još tri specijalne pozivnice za glavni dio turnira, a pored toga još dvije mogu da dobiju teniseri koji završe učešće na nekom od turnira ranije. Takođe šest mjesta će popuniti pobjednici kvalifikacija.

Džumhur bez glavnog žrijeba

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ipak nije uspio da izbori glavni žrijeb ATP 250 turnira u Umagu. Džumhur je ostao bez glavnog dijela turnira nakon poraza od Filipa Mišolića. Austrijski teniser, koji je bolje rangiran od Džumhura, slavio je nakon dva “tvrda” seta rezultatom 6:4 i 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana