Aše: Gledao sam Novaka na TV-u, a sad igram protiv njega

Darko Dragičević
Aše: Gledao sam Novaka na TV-u, a sad igram protiv njega

BANjALUKA - Najveće iznenađenje prvog dana turnira napravio je Luka Van Aše. Francuz je nakon preokreta savladao Stanislasa Vavrinku 2:1 te izborio duel protiv Novaka Đokovića.

Aše je ubjedljivo izgubio prvi set, ali je nakon toga zaigrao kao preporođen i došao je do najveće pobjede u karijeru, a u drugom kolu protiv Novaka Đokovića.

- Đoković je broj jedan, među najboljima u istoriji i sigurno je da ću uživati u meču. On je sigurno favorit, ali na meni je da se spremim. Biće to veliki izazov. Imam samo 18 godina i za mene će ovo da bude zadovoljstvo da igram sa šampionom i legendom. Gledao sam i njega kao mali na TV u a sad ću imati priliku da igram protiv njega,što je ostvarenje sna.
Mladi teniser je inače i student matematike.

- To mi pokaže da učim matematiku jer se onda opustim i ne mislim na tenis. Studiram da bih imao čime da se bavim nakon karijere ali danas sigurno neću da učim. Umoran sam - dodao je Aše.

U jednom momentu Aše je ubjedljivo gubio u prvom setu. Ipak pokazao je kvalitet i snagu u nastavku.

- Igrao sam loše, radio pogrešne stvari, ali sam u drugom setu uspio da dignem svoju igru. Ponosan sam kako sam odigrao to i nakon što smo dobio drugi set vjerovao sam da mogu da dođem do pobjede, rekao je Aše.

Aše je prije Banjaluke igrao u Eštorilu i Monte Karlu gdje su temperature bile veće.

- Privikavanje na to je prošlo dobro. Jeste ovdje hladnije ali sam došao u petak tako da sam imao vremena. Sigurno je hladnije, ali igrao sam ovdje i Čelendžer, a sad je ovdje potpuno novi kompleks. Centralni teren nije ni postojao a uslovi za igru su identični za sve- dodao je Francuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana