Andrej Nedić uprkos porazu pamtiće nastup u Banjaluci: Čelendžer je bio sjajno iskustvo

Darko Dragičević
Andrej Nedić uprkos porazu pamtiće nastup u Banjaluci: Čelendžer je bio sjajno iskustvo

BANjALUKA - Mladi teniser iz Republike Srpske Andrej Nedić opravdao je specijalnu pozivnicu organizatora Banjaluka opena uprkos porazu u prvom kolu ovog ATP čelendžera.

Naime, u sjajnom meču punom preokreta mladi Dobojlija je poražen od Havijera Baranke s 1:2 a ima i te­ kako za čime da žali jer je propustio veliku priliku da izbori rezultat karijere, te da se plasira u drugo kolo ATP čelendžera 100.

Naime, u drugom setu je pri vođstvu 6:5 servirao za meč, ali nije izdržao pritisak i duel je otišao u taj brejk koji je iskusniji Španac dobio. Nakon toga Baranko je pokazao zašto je trenutno 300 pozicija ispred mladića iz Republike Srpske.

- Za mene je nastup na Banjaluka openu bio veliko i ogromno iskustvo, koje će mi biti veliki motiv za nastavak karijere. Prvi put sam bio u glavnom dijelu čelendžera koji zaista donosi kvalitetniji i zahtjevniji nivo tenisa. Zaista imam za čime da žalim, nedostajalo je malo da se plasiram u drugo kolo, posebno u tom drugom setu. Imao sam dva puta brejk koji nisam potvrdio. Prvo na 4:3, a zatim i na 6:5 kada sam servirao za meč. Imao sam lijepu priliku koju nisam iskoristio, ali ću nastojati da iz ovog meča izvučen pouke za budućnost - istakao je mladi teniser.

Ipak prvi nastup u ovom rangu takmičenja ostaće svakako u sjećanju. Imao je podršku domaćih navijača. Maksimalno se borio i nijednog momenta nije odustajao u želji da zabilježi pobjedu.

Tako je u trećem setu uspio vratiti brejk uprkos zdravstvenim problemima, ali se tad u igri osjetio kvalitet koji ima Španac. Baranko je već odigrao dosta mečeva na čelendžerima i izdržao je kompletan meč u istom ritmu.

- Generalno mogu da budem zadovoljan svojom igrom. Pokazao sam da imam šta da ponudim i na čelendžerima, a osjetila se ta razlika posebno u trećem setu, gdje je do izražaja došlo iskustvo i fizička spremnost mog protivnika, koji igra na ovom nivou.

Jednostavno u trećem setu se osjetio pad u mojoj igri, imao sam problema sa grčevima dok je moj rival Baranko pokazao zašto se nalazi gotovo 300 pozicija ispred mene. Ipak, ovo je ohrabrenje jer sam pokazao da u budućnosti uz kvalitetan rad i te­ kako imam šta ponuditi i na ovakvim mečevima - dodao je Nedić.

Sigurno je da će iskustvo iz Banjaluke biti veliki podstrek za mladog igrača da u budućnosti izbori nastup na ATP čelendžerima.

Odmor pa srbija

Mladi teniser nakon Banjaluke otići će na kraći odmor, a nakon toga mu slijedi finiš sezone. U njemu će da nastupi na četiri Fjučersa koji će se igrati u Srbiji, gdje će pokušati da zadrži svoju trenutnu poziciju na ATP listi i privede kraju uspješnu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana