Andrej Nedić osvojio fjučerse u Prijedoru i Brčkom: Osam dana kao iz sna

Milan Zubović
Andrej Nedić osvojio fjučerse u Prijedoru i Brčkom: Osam dana kao iz sna

DOBOJ - Andrej Nedić igra tenis karijere i slavio je na fjučersima u Prijedoru i Brčkom. U samo osam dana slavio je na dva turnira iz serije M15 što mu je donijelo novih 30 bodova za ATP listu.

Trebalo bi da zauzme 695. mjesto sa 36 bodova. Prije nastupa u Prijedoru bio je 1152, a pred Brčko 840 na listi. Nedić ističe da nije očekivao ovako dobar uspjeh koji mu je dodatni motiv za nastavak karijere.

- Biće ovo sjajan plasman kada se dopišu bodovi. Ovo je vrhunski rezultat i ponosan sam. Da mi je neko rekao prije desetak dana da ću osvojiti dvije titule ne bih mu vjerovao. Dvije titule su velika stvar za jednu sezonu, a kamoli u samo nekoliko dana. Ovih osam dana bilo je kao iz sna. Super je sve ispalo, zaista sam srećan i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu - istakao je Nedić u razgovoru za “Glas Srpske”.

Do ova dva turnira nije imao zapaženijih rezultata ove godine. Najveći uspjeh bilo je četvrtfinale Opatije (M15). Kada je malo ko očekivao Nedić je bljesnuo u Prijedoru gdje je stigao do trofeja. To mu je donijelo pozivnicu za glavni žrijeb u Brčkom.

- Pobjedu u prvom kolu ostvario sam sa 6:0, 6:0, što nisam očekivao nakon kvalifikacija. Taj duel mi je pokazao da bih mogao daleko dogurati. Svaki naredni meč igrao sam sve bolje, a polufinale i finale je bilo baš teško. U Brčkom je samo prvo kolo bilo lakše dok su ostali mečevi bili baš iscrpljujući. Bojao sam se da ću ostati bez snage pogotovo u polufinalu. Našao sam zalihe energije i izborio finale. Ono je bilo priča za sebe. Nakon osvojenog prvog seta gubio sam sa 1:4 u drugom. Ipak, nisam se predavao i izvukao sam posljednji atom snage. Moja borba dala je rezultat, vezao sam pet gemova i došao do pobjede - naglasio je Nedić.

Na oba turnira pobijedio je Stefana Popovića iz Srbije. U Prijedoru u polufinalu (6:1, 6:0), a u finalu sa 6:4, 6:4.

- Dobro se poznajemo, drugari smo, ali na terenu imamo veliku želju da nadigramo jedan drugoga. Dobio sam ga i prošle godine pa imam skor 3:0 - dodao je Nedić. Kalendar za ovu godinu mu je skoro popunjen, ali do promjena lako može doći ukoliko nastavi sa sjajnim igrama.

- Odmorio sam samo jedan dan nakon slavlja u Brčkom i već danas (utorak) me čeka nastup u Kiseljaku. Umor je prisutan, ali stajanja nema. Čekaju me nastupi u Kuršumliji, Beogradu, možda Njemačkoj, dva puta u Novom Sadu, Pirotu, Zlatiboru... Nigdje ne branim poene pa očekujem još bodova sa kojima bih napredovao na ATP listi - izjavio je Nedić.

Bez kvalifikacija

Novi renking na ATP listi donijeće mu pogodnosti na idućim turnirima.

- Kada budu upisani bodovi iz Brčkog ne bi trebalo da igram kvalifikacije na fjučersima dok bih na pojedinim bio i nosilac u glavnom žrijebu. O tom potom, bitan je rad, trening, želja za napretkom i mentalna priprema. Nadam se i vajld karti za čelendžere - rekao je Nedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana