Alkaraz: Đoković je Supermen!

Tanjug
Alkaraz: Đoković je Supermen!

LONDON - Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je poslije osvajanja drugog uzastopnog Vimbldona da mu je cilj da se što više primakne legendama kakve su Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal i dodao da se divi Srbinu i da ga smatra Supermenom.

Novinari su upitali Alkaraza da li je svjestan da ni Đoković (24) ni Federer (20) ni Nadal (22) nisu imali osvojena Vimbldona u njegovim godinama.

"Vidim sve te statistike da sam najmlađi koji je osvojio ovo ili ono, ali trudim se da ne razmišljam previše o tome. Ovo je sjajan start moje karijere, ali i dalje moram da gradim svoj put. Na kraju karijere, želim da sjedim za istim stolom s najvećima, to je moj glavni cilj i moj san, da se približim tim legendama najviše što mogu. Nema veze to što sam osvojio četiri 'slema' sa 21 godinom ako ne nastavim u tom stilu. Želim da nastavim da pobjeđujem", rekao je Alkaraz na konferenciji za medije. 

 Dodao je da je zadovoljan kako trenutno radi i ponosan na sebe i na tim oko njega. 

"Nevjerovatno je to što smo dosad postigli. Želim da napredujem, da budem bolji, to mi je najvažnije. Što se tiče pehara, ne znam gdje je moja granica, ne želim da mislim o tome, već da uživam u trenutku i da nastavim da sanjam. Vidjećemo da li će biti 25, 30, ili 15, ili 4. Hajde da vidimo šta budućnost nosi", dodao je Španac.

Podsjetili su novinari Alkaraza da je prije turnira rekao da je Đoković Supermen zbog toga kako se brzo vratio na teren.

"I dalje smatram da je Novak Supermen, poslije operacije… Nevjerovatno je to što je uradio, jesam ga danas pobijedio, ali za mene je Novak i dalje Supermen", zaključio je Alkaraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana