Alkaraz: Đoković je nevjerovatan borac, još uvijek sebe ne smatram velikim šampionom

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

LONDON- Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je poslije osvajanja Vimbldona da je Novak Đoković nevjerovatan borac i da je nevjerovatno da je stigao do finala samo pet nedjelje poslije operacija i dodao da sebe još uvijek ne smatra velikim šampionom iako sa samo 21 godinom ima četiri grend slem pehara, od kojih su dva uzastopna na Vimbldonu.

"Čestitam Đokoviću i njegovom timu jer je ovo bilo jako teško za tebe, uradili ste nevjerovatan posao poslije operacije i Rolan Garosa jer nismo ni znali da li ćeš igrati, a ti došao do finala. Ako se osjećaš fizički dobro to je nevjerovatno, pričao sam sa timom o tome koliko je nevjerovatno da igraš mečeve i osvajaš poene par nedjelja poslije operacije. Veliko poštovanje, sve čestitke", rekao je Španac na terenu poslije meča. 

Osvrnuo se Alkaraz i na tri vezane neiskorišćene meč lopte kod vođstva 5:4 na njegov servis.

"Bilo je 40:0 za mene i nisam ispoštovao to što je Đoković nevjerovatan borac iako sam znao da će tražiti šansu. Bilo je teško za mene da ostanem miran i fokusiran poslije te situacije, ali se ušlo u taj-brejk gdje sam pokušao da igram najbolji tenis i zadovoljan sam što sam uspio u tome. Srećan sam što sam u ovoj situaciji jer sam očigledno igrao dobro", dodao je osvajač četiri grend slem pehara.

Istakao je da i pored četiri najveća pehara osvojena sa samo 21 godine ne smatra sebe velikim šampionom. 

"Samo se borim i vjerujem u sebe, ne znam šta da kažem drugo, sjajna je stvar biti u društvu igrača koji su u istoj godini osvojili ove turnire jer ne smatram sebe velikim šampionom još uvijek i trudim se da nastavim da idem svojim putem i da gradim svoju karijeru najbolje što mogu", zaključio je Španac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana