Alkaras se digao iz pepela i izbacio Sinera za finale Rolan Garosa

B92
Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras prvi je finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa!

On je nakon pet setova pobijedio uskoro prvog tenisera svijeta, Italijana Janika Sinera, rezulatatom 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Italijan je odlično ušao u meč i furiozno završio prvi set. Sa dva brejka, a bez izgubljenog poena na svoj servis je poveo sa 4:0. Ipak, u nastavku je Alkaras osvojio gem na svoj servis, a potom napravio brejk.

Nije uspio da ga potvrdi, već je Italijan i treći put oduzeo servis španskom teniseru i poveo sa 5:2. Siguran je bio na svoj servis i lako je osvojio prvi set – 1:0.

Siner je odlično započeo i drugi set. Napravio je brejk na samom startu, a potom ga i potvrdio.

Ipak, Alkaras sa pet uzastopnih gemova preuzima vođstvo i inicijativu (5:2). Uspio je Siner na kratko da prekine niz Španca, koji je potom servirao za izjednačenje u setovima.

Uspješan je bio na svoj servis i došao je do izjednačenja 1:1. Pored toga, psihološka prednost je prešla na njegovu stranu.

Treći set je bio dosta zanimljiv. Uspio je Alkaras da napravi brejk u trećem gemu, ali ne i da ga potvrdi. Odmah je uzvratio Siner (2:2).

U petom gemu je Alkaras imao četiri puta brejk loptu, ali nijednom nije uspio da iskoristi. Siner je to preživio, a potom napravio brejk (4:2).

Potvrdio je brejk i bio je pred vođstvom u trećem setu. Ipak, Alkaras je produžio svoju šansu da se vrati u treći set samo na kratko (5:3).

Siguran je bio Siner na svoj servis i ponovo je došao do vođstva u setovima – 2:1.

Četvrti set je bio izjednačen od početka. Ni jedan ni drugi nisu uspijevali da dođu do brejka i naprave značajniju prednost.

Gem za gem su osvajali i Alkaras i Siner, sve do trenutka kada je Španac osvojio deveti gem (5:4).

Uslijedio je pravi šok za Italijana. Uspio je Alkaras da dođe do brejk lopte i iskoristi je za izjednačenje u setovima – 2:2.

Alkaras je nastavio sa doborom igrom i četvrtog seta i u odlučujućem. Došao je do tri uzastopna gema. Napravio i potvrdio brejk (3:0). U nastavku je Siner uspio na kratko da prekine dominaciju Španca.

Ipak, držao je brejk prednosti Alkaras do samog kraja. Imao je 5:3 i u jednom dužem gemu došao do trijumfa na svoj servis – 3:2.

To je njegovo prvo finale na Rolan Garosu!

Španac će u finalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Norvežanina Kaspera Ruda i njemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana