Alkaras najavio pad Đokovića, ali i poručio da ga neće "srušiti" on

GS
Foto: Instagram

Španski teniser Karlos Alkaras smatra da će Janik Siner 2024. godine osvojiti Grend slem, a vjerovatno i postati prvi reket svijeta.

Alkaras je u srijedu savladao Andreja Rubljova u Torinu i tako zadržao šansu da se nađe u polufinalu.

Karlitos je prije ovog susreta vezao tri poraza – od Dimitrova u Šangaju, Safijulina u Parizu, te Zvereva u Torinu, prenosi B92.

"Iskreno, ne sjećam se. Vidio sam da je to bilo 2021, ali ne mogu da se sjetim mečeva. Davno je bilo kada sam izgubio tri zaredom. Trudim se da ne razmišljam o tome. Poslije prvog meča sam samo probao dobro da istreniram i uđem u ovaj meč sa malo više samopouzdanja nego što je to bio slučaj u prvom meču. Tri poraza u nizu, nisam razmišljao o tome", rekao je Alkaras na konferenciji za medije.

Alkaras je bio zadovoljan svojom igrom protiv Rubljova, kojeg je pobijedio sa 7:5, 6:2.

"Zaista sam zadovoljan pobjedom. Pobijediti Rubljova, sjajnog igrača, daje vam dosta samopouzdanja. Očigledno je posebnije malo pobijediti poslije poraza u prvom meču. Bilo je stvarno teško. Mogli ste da vidite da sam se mučio sa igrom posljednjih nekoliko mjeseci, nekoliko turnira. Igranje ovog meča na ovakvom nivou mi zaista pomaže da uđem bolje u treći. Srećan sam što sam pokazao ovakav nivo i dao sebi šansu na turniru".

Naredni meč je protiv Danila Medvedeva u petak, odlučujući za plasman u polufinale.

"Poslije ove pobjede došlo je do promjene u mojoj glavi. Pripremiću se kao za ovaj meč. Pokušaću da pobijedim Medvedeva. Posljednji put me je pobijedio, igrajući na visokom nivou. Pokušaću da budem bolji u odnosu na taj meč na US openu. Vidjeću šta je bilo pozitivno i negativno i trudiću se da to uradim najbolje što mogu u petak. Trenutno ne razmišljam o odmoru. Razmišljam da dam sve od sebe i pokušam da se plasiram u polufinale ovog nevjerovatnog turnira".

Karlos je u utorak uveče pratio susret Janika Sinera i Novaka Đokovića, koji je pripao domaćem miljeniku.

"Gledao sam, kao veliki obožavalac tenisa. To je bio jedan od najboljih mečeva u godini. Visok kvalitet tenisa. Nevjerovatan meč. Zaista neizvjestan. Mislim da su svi uživali u tom meču. Bilo je dosta nervoze. Zaista sam uživao. Iskreno, bilo bi zaista teško igrati protiv Janika u Italiji. Navijači će biti uz njega. Ali ko zna. Volio bih tu bitku protiv njega. Svaki naš meč je nevjerovatan, pa da vidimo".

Momak iz Mursije vjeruje da su pred Sinerom velike stvari u narednoj sezoni, prenosi B92.

"Apsolutno, ne sumnjam u to. On je jedan od onih momaka koji mogu da osvoje Grend slem. Mislim da će do broja jedan u 2024. ili će bar imati šansu da to učini.To je moje predviđanje", istakao je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana