Zvuk lopte odjekuje sa Mozzart terena širom BiH

Mozzart
Zvuk lopte odjekuje sa Mozzart terena širom BiH

Sportski tereni, koje je kompanija Mozzart obnovila širom Bosne i Hercegovine, glavno su mjesto okupljanja ljubitelja košarke, ali i ostalih sportova. Svakodnevno sa igrališta u Banjoj Luci, Jablanici, Bijeljini, Mostaru, Doboju i Bileći odjekuje zvuk lopte. Posebno su posjećeni tokom ljeta kada se tu sastaju sportisti i rekreativci na treninzima, ali i brojnim turnirima i takmičenjima.

Upravo ovih dana na terenu u Jablanici,   uz sponzorstvo kompanije Mozzart, održava se drugi Košarkaški kamp Mirza Teletović MT3, a igralište je njemu u čast regionalni lider u priređivanju igara na sreću otvorio prošle godine. Odmah potom održan je prvi Košarkaški kamp čuvenog NBA asa, a od tada je ovaj Mozzart teren omiljeno mjesto okupljanja sportista svih generacija iz Jablanice i okoline.

 

Inače, prvi Mozzart teren u našoj državi, obnovljen je 2018. godine u Doboju, rodnom gradu Ognjena Kuzmića. Od tada je postao poligon za igru i treninge brojnih lokalnih klubova i rekreativaca.

Iste godine u Banjoj Luci, proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić svečano su otvorili multifunkcionalnu „Mozzart arenu" u Parku „Mladen Stojanović". Od tog dana, ovo igralište je mjesto koje vole kako profesionalni sportisti, tako i rekreativci.

 

To su primjetili i u kompaniji Mozzart, pa su prošle godine dodatno uložili u sanaciju podloge i koševa, a ova sportska arena je ponovo zasijala punim sjajem na radost svih rekreativaca i sportista iz Banje Luke i okoline.

Ljubitelji košarke iz Banje Luke, osim na ovom, rado se okupljaju i na terenu koji je kompanija Mozzart obnovila u čast legendarne Slađane Golić. Sa igrališta u naselju Borik svakodnevno odjekuje zvuk lopte, a neki novi klinci vrijedno treniraju kako bi pošli stopama čuvene jugoslovenske košarkašice.

Dobro se pamti i spektakl u Bileći, gdje je Tijana Bošković otvorila renoviran multifunkcionalni teren. Igralište, koje od tog dana nosi ime najbolje srpske odbojkašice, svakodnevno posjećuju sportisti svih generacija, a posebno je posjećeno ljeti kada je omiljena oaza za igru brojnim Bilećanima.

 

U igri pod obručima na obnovljenom Mozzart terenu od prošle godine uživaju u sportisti Bijeljine. Njima u čast, regionalni lider u priređivanju igara na sreću obnovio je teren iz 1963. godine koji je koristio KK Radnik. Sada članovi ovog i brojnih lokalnih klubova postižu koševe na moderno opremljenom terenu.

Ljubitelji košarke, ali i svi građani Mostara, prošle godine su dobili novo mjesto za sport, rekreaciju i druženje. Kompanija Mozzart obnovila je košarkaški teren u Parku Trimuša i poklonila ga svim stanovnicima grada na jugu naše zemlje.

Sada je, osim profesionalaca iz HKK Zrinjski, u ovoj prelijepoj oazi zelenila svakodnevno moguće vidjeti brojne mlade košarkaše koji na novom Mozzart terenu bruse svoje vještine pod obručima.

Svako otvaranje terena obilježila je i humanitarna akcija, a prihodi od šutiranja „humanitarnih trojki" bili su uručeni kao podrška u radu lokalnim udruženjima.

A najbolji dokaz dugoročne podrške kompanije Mozzart brojnim gradovima, upravo su ovi tereni koji ostaju generacijama koje dolaze. Činjenica da su svakodnevno mjesto okupljanja brojnih sportista, svjedoči da je sportsko-humanitarna misija kompanije Mozzart ispunila svoj cilj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana