Zvezda protiv Trabzona za produžetak evropskih snova

Priredio: Dejan Kondić
Zvezda protiv Trabzona za produžetak evropskih snova

BEOGRAD - Srpski šampion je prebijen uza zid, nalazi se između dvije krajnosti. Rezultatskog neuspjeha u Evropi sa jedne, odnosno šanse da u Kneževini Monako narednog četvrtka odigra “finale” grupne faze Lige Evrope i možda ponovo prezimi kao prvoplasirana ekipa u grupi.

Za ovu drugu opciju potrebno je “samo” pobijediti Trabzon večeras od 21 čas. Turci su na obali Crnog mora bili mnogo bolji rival, bila je to vjerovatno najslabija Zvezdina evropska utakmica u novijoj eri. Ali znao je najbolji srpski tim da pravi preokrete i bude na granici maksimuma kada to niko ne očekuje. Trener “crveno-bijelih” Miloš Milojević jasno poručuje da je pobjeda cilj.

- Želimo pobedu. U svim evropskim mečevima smo bili ravnopravan rival, odlučivali su detalji. Nekada sam preoštar i na toj utakmici sa Trabzonom smo bili konkurentni. Oni su dali četiri gola Monaku. Ali sada je sve to nebitno. Očekujem veliku podršku sa tribina, dobru igru, podršku momcima - rekao je Milojević.

Zvezda bi pobjedom stigla do šest bodova i možda bi joj odgovaralo da Monako opravda ulogu favorita u Budimpešti.

- Neću da kalkulišem, gledaćemo samo nas. Naš plan je da dobijem Trabzon i da u posljednjem kolu rješavamo sudbinu. To je od početka bio plan. Nismo kukali kada smo dobili grupu. Cilj nam je bio da se sve odlučuje u posljednjih 90 minuta. Postoji šansa da se to desi - optimistično je naglasio Milojević.

Imaće o čemu da razmišlja šef struke “crveno-bijelih. Posebno kako da popuni prazninu na poziciji zadnjeg veznog. Povrijeđen je Seku Sanogo, a Srđan Mijailović nema pravo igranja.

- Ne postoji problem, postoje samo solucije i igrači u koje verujemo. Ako biste me pitali da li bih voleo da na tom mestu imam Ngolo Kantea, moj odgovor bi bio pozitivan. Priključio nam se Kvinsi Kangva, ima tu još solucija. Možda i odigra neko ko do sada nije dobio šansu pa velika utakmica stvori velikog igrača - istakao je Milojević.

Avdžijev jubilej

Trener Trabzona Abdulah Avdži obilježiće poseban večeras na stadionu “Rajko Mitić”, pošto će 100. put sjediti na klupi turskog šampiona. Na dosadašnjih 99 utakmica na klupi prvaka Turske Avdži je zabilježio 55 pobjeda uz 30 remija i samo 14 poraza. Ipak, među svim tim trijumfima na klupi popularne “Oluje Crnog mora” nema nijedne na evropskim gostovanjima. Neka tako ostane i večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana