Zvezda odbranom plaši Bragu

G.S.
Zvezda odbranom plaši Bragu

BEOGRAD - Crvena zvezda je poslije trijumfa nad Ludogorecom u petom kolu obezbijedila proljeće na međunarodnoj sceni, a poslije večerašnje utakmice protiv Brage na stadionu “Munisipal (početak u 21 čas) biće poznato da li će takmičenje nastaviti u osmini finala Lige Evrope, baražu za osminu finala ovog takmičenja ili u razigravanju za osminu finala Lige konferencije.

Jasno je da Beograđani sudbinu drže u svojim rukama, ali i da meč na sjeveru Portugalije igraju protiv objektivno najjačeg tima u grupi. Mogu da se uzdaju i u Ludogorec i želju bugarskog tima da se na dostojan način oprosti od takmičenja. Međutim, mnogo toga je na strani Brage, koja je izgledala veoma dobro u posljednjim prvenstvenim mečevima protiv Vizele i Estorila. Davili su rivale, brzom razmjenom pasova napravili dvocifren broj šansi, lako davali golove.

Međutim, daleko od toga da igrači Crvene zvezde treba da podignu ruke u znak predaje i osluškuju vesti iz Razgrada. Imaće dodatni motiv “crveno-bijeli” u vidu potencijalne visoke finansijske zarade i dobijanja UEFA koeficijenta. Plasman u osminu finala Lige Evrope sa prvog mjesta bio bi ekvivalentan ulasku u Ligu šampiona, predstavljao bi veliki podstrek za Dejana Stankovića i ekipu uoči nastavka sezone. Ono što sigurno hrabri navijače “crveno-bijelih” je serija od šest uzastopnih pobjeda, ali i činjenica da golmani nisu matirani 442 minuta. Posljednji put su primili gol 21. novembra u Lučanima, kada je mrežu Zorana Popovića pogodio Milan Bojović u ranoj fazi meča. Poslije toga padali su Ludogorec (1:0), Spartak (3:0), Voždovac (1:0) i Napredak (2:0). Zato nema sumnje da će “crveno-bijeli” gustom formacijom i pojačanom odbranom sa trojicom štopera pokušati da odole Bragi i dođu do kapitalnog boda, a slična taktika bila je u Razgradu i Herningu, gdje su osvojena četiri boda.

- Sve je u našim rukama. Utakmica protiv Brage je kruna prvog dela sezone. Naporno smo radili tokom dosadašnjeg dela takmičenja da bismo bili u ovoj poziciji, a sada je vreme da u Portugaliju odemo po zaslužen prolaz u narednu fazu. Mnogo nam znači što ne zavisimo od drugih ekipa, ali je jasno da u utakmicu od prvog minuta moramo ući koncentrisano. Radi se o ozbiljnoj ekipi, pokazali su to bezbroj puta ove sezone, ali smo mi u boljoj poziciji. Daćemo sve od sebe da pritisak koji oni imaju pretvorimo u našu prednost i obezbedimo osminu finala Lige Evrope - naglasio je fudbaler Beograđana Marko Gobeljić.

Tri scenarija

Crvena zvezda pred posljednje kolo ima 10 bodova i nalazi se na prvom mjestu, Braga ima devet, dok je Midtjiland na osam bodova. Iz svih kalkulacija ispao je bugarski Ludogorec sa jednim bodom, a pred meč na “Munisipalu” postoje tri scenarija. Beograđani će biti prvi ako pobijede Bragu, ali i u slučaju remija, pod uslovom da Midtjiland ne pobijedi Ludogorec. Izabranici Dejana Stankovića biće drugi u slučaju remija sa Portugalcima, a Midtjiland pobijedi Ludogorec, kao i u varijanti da izgube od Brage, a Danci ne savladaju Bugare. Zvezda će biti treća u slučaju večerašnjeg poraza i pobjede Midtjilanda nad Ludogorecom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana